Hambros Allé 7-9-13 af Lotte Kaa Andersen

q-17

Titel: Hambros Allé 7­-9-13 – Forfatter: Lotte Kaa Andersen – Forlag: Turbine  – Anmeldereksemplar Turbine & Plusbog.dk

★★★☆☆

Hambros Allé 7­-9-13 er skrevet af den danske forfatter, Lotte Kaa Andersen. Det er hendes første roman og det er helt sikkert et forfatterskab, som lover godt.

Det er helt tydeligt, at et pænt ydre ikke er alt, for lige så stille krakelerer den pæne overflade og de grimme ting dukker op indefra. Det er hvad Lotte Kaa Andersen viser med sin roman, som sætter sit fokus på den pæne og polerede overklasse i Hellerup på den allerdyreste villavej i Danmark.

 

”Han har nemlig særeje, han har tjent pengene, mens hun har fokuseret på familien, og da han gik, guess what, da tog han pengeposen med sig. Det er logik for perlehøns, eller skulle jeg sige burhøns, for det er nok mere sådan, kvinderne føler sig, når de sidder der på deres gamle ungdomsværelser med børnene”

 

Igennem hele romanen skifter synsvinklen fra de forskellige beboer i nummer 7, 9 og 13. Beboerne symboliserer forskellige eksistenser og hvad de hver især kæmper med, både indeni og udenpå. Lige fra mandens kølighed, til et mistet arbejde og finanskrisen, der truer om hjørnet.

Det er helt tydeligt, at hver karakter, som vi hører fra i romanen har noget på hjerte. Hver især erkender, at livet ikke er glansfuldt og at den pæne facade ikke holder for evigt. Denne ærlige beretning viser mennesket på godt og ondt, og det faktum, at penge ikke gør alt, hvis manden er kold eller kærligheden er forsvundet i ægteskabet.

Hvor skal hun begynde? Det var ikke sådan her, det skulle være, det var det ikke, hun havde forventet af sig selv. Hun er hæs af at hviskeråbe og forskrækkelser over alle de skeletter, der rasler frem, når omgivelserne er så perfekte som her på det gyldne hotel”

 q-16

Skrivestilen er medrivende, humoristisk og præcis. Samtidig med at vi får et indblik i beboernes liv, så er der en ironisk bagtanke med fremstillingen af de forskellige karakterer. Lotte Kaa Andersen formår i den grad at levere en god fortælling, som formidles via et godt og velskrevet sprog. Desuden er jeg vild med titlen, hvor ”7-9-13” indgår, for samtidig med at det symboliserer husnumrene på vejen, så symboliserer det også ordsproget ”7-9-13” og håbet om at det nok skal gå.

Ingen tvivl om at det er en god og velskrevet roman, og underholdende hele vejen igennem. Da jeg læste denne roman blev der skabt en masse visuelle billeder i mit sind. Jeg fik tanken; ”Dette er den danske udgave af Desperate Housewives, bare bortset fra alle de mord, som finder sted”. Man forestiller sig det tydeligt; den perfekte familie, en god og stabil økonomi, flotte anrettede middage for gæster, hvor smilene er malet på ansigterne som en perfekt læbestift – en flot billede af nutiden, indtil der kommer riller i lakken…

 

Læs anmeldelsen af 100 dage
Læs forfatter-interview med Lotte Kaa Andersen

5 thoughts on “Hambros Allé 7-9-13 af Lotte Kaa Andersen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s