How to be Parisian: kærlighed, stil & dårlige vaner

How to be Parisian: kærlighed, stil & dårlige vaner af Sophia Mas, Audrey Diwan, Caroline de Maigret og Anne Berest

foto 2 (4).JPG

3 stars

Tak til Lindhardt & Ringhof for anmeldereksemplaret!

”How to be Parisian – kærlighed, stil & dårlige vaner” er skrevet af fire veninder: Sophia Mas, Audret Diwan, Caroline de Maigret og Anne Berest.
Det skal siges, at denne bog er rigtig hyggelig og nem at læse. Den er ikke en typisk roman, men nærmere en slags opslagsbog, som er spækket med flotte billeder, selvironi, råd til det spændende parisiske liv, opskrifter og små essays om forskellige om livet. Hele bogen præsenterer os for det stereotypiske billede af den parisiske kvinde.

Dog skal det siges, at man ikke skal tage bogen alt for seriøst, for der er mange øjeblikke i fortællingen, hvor man tvivler på autenciteten og om det mere viser et billede af kvinden, som kan tage pis på sig selv. Dog er det en smule ærgerligt, at kvinden sættes op som et fascadefuldt og manipulerede væsen, i stedet for den som hun reelt er. Et menneske, der selvfølgelig både rummer gode og dårlige ting i sin karakter.

”Der er nogen, der taler til dig, men du hører intet. For du har netop opfanget en fjern duft af et brændende stearinlys, som kaster dig tilabge til et barndomskvarter, som ikke findes længere. Du er meget følsom i tusmørketmen, især om sommeren. Så svulmer dit hjerte, som om alverdens minder løber sammen i dig. Du vil ikke tale med nogen og lukker dig inde i dit soveværelse, til natten er faldet på”

Jeg er vild med måden hvori bogen er sat op. Hele præsentationen tiltrækker kun: enkel skrift, overskrifter, små afsnit med hver deres emner og bogen er naturligvis spækket med smukke og stilfulde billeder, som tiltrækker endnu mere opmærksomhed.

Da jeg bladrede igennem bogen fik jeg billeder i hovedet af min egne rejser i Paris, kulturen og historien og de franske vaner. Desuden tænkte jeg tit på, at denne bog kunne være en litterær udgave af ”Sex and the city”-serien, bare på fransk manér: den moderne Madame Bouvary (en roman af Flaubert, som desuden også kommer godt ind under den franske kultur).

”Hermed får vi afsløret pariserindens hemmelighed. Det, som giver hende farve i kinderne og smil på læben. Hendes kærlighed til kærligheden. Objektet for hendes kærlighed kan skiftes ud, så hun elsker den ene den ene dag og en anden den næste, men følelsen varer evigt. Hun er utrolig trofast, men ikke altid over for den samme mand”.

The ”do’s” and ”don’ts” af den moderne kvinde, hvordan hun lever, dater og ser livet. Da jeg tænkte på bogen på denne måde kunne jeg forestille mig de beskrevede emner og situationer tydeligere, og det gav mig et smil på læben.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s