This Song Will Safe Your Life

Nattens Fucking Magi (This Song Will Safe Your Life) af Leila Sales

foto-1-2

five-stars

Tak til Sonar – Carlsen for anmeldereksemplar!

Denne bog er én af mine yndlings romaner. Når det er sagt, så skal det nødvendigvis defineres, hvorfor den er så ekstraordinær. Den fanger følelsen af ensomhed og afmagt – hvis man nogensinde har følt sig udenfor eller følt at man ikke passede den, så vil man kunne nikke genkendende til mange elementer i denne roman.

Romanens plot cirkulerer om hovedpersonen Elise, som føler sig udenfor på alle tænkelige måder i skolen. Hun bliver mobbet og der er blevet spredt rygter om hende, blandt en selvmordsmail på internettet. Endnu en søvnløs aften går hun rundt ude i natten og tilfældigvis støder hun på en natklub, som hun ikke har set før.

På natklubben bliver hun en ”anden” end hvad alle ser hende som. Hun er ikke den Elise, som bliver mobbet og føler sig udenfor i skolen. Her er hun Elise, som er DJ, kender mange og den pige, som fyrene pludselig kigger efter. Med denne natklub introduceres Elise til livet, kærligheden, venskab og det allervigtigste: at hun er mere end hvad hun selv tror!

Denne roman er en skøn fortælling, som både kan læses af yngre og lidt ældre. Hvis jeg havde haft denne på min boghylde, da jeg var 14 år, så havde jeg helt klart følt mig mindre alene. Det er helt klart YA-litteratur, når det er bedst! Elise er en god karakter, som viser sig som uperfekt og ægte – derfor er det så nemt at elske hende, og samtidig identificere sig med alt det, som hun går igennem. Som mange desværre selv har været ude for.

“Man tror, at det er så let at lave om på sig selv. Man tror, at det er så let, men det er det ikke. Hvad skal der til for at genopfinde sig selv som en fuldstændig ny person, en person, som giver mening, og som hører til? Skal man ændre sit tøj, sit hår, sit ansigt? Jamen fint, så gå i gang. Gør det. Få huller i ørerne, studs pandehåret, køb en ny taske. De vil stadig gennemskue dig og se dig, pigen, som stadig er for bange, stadig er for klog til sit eget bedste, stadig lidt for sent på den med det sidste nye, stadig – altid – forkert […] Jeg ved det, for jeg har prøvet. Jeg var født til at være udenfor”.

”This Song Will Save Your Life” er en roman, som viser livet på godt og ondt. Samtidig giver den håb om at det hele nok skal gå!

foto 2 (2).JPG

(Ja, det ER én af mine yndlingsbøger!)

4 thoughts on “This Song Will Safe Your Life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s