Besat (Nattens Sanger #1) af Christina Bonde

 

foto 5 (5).JPG

*Reklame* – Titel: Besat (Nattens Sanger #1) – Forfatter: Christina Bonde – Forlag: Forlaget Mellemgaard – Anmeldereksemplar fra Forlaget Mellemgaard

★★★★☆

Besat – Nattens Sanger #1 er skrevet af Christina Bonde, som udover denne trilogi også er forfatter af ”Skyggesider”. Der kommer desuden en ny roman i 2017 (*vild jubel!)

Christina Bonde er én af mine danske yndlingsforfattere, så det er naturligvis en anelse svært at være 100 % objektiv, for jeg nyder virkelig at læse Christinas bøger, men jeg skal gøre forsøget.

Kort sagt, så er det en roman, som er i vampyr-genren, samtidig med at det er en fortælling om stormende kærlighed og forelskelse. Victoria lever et helt almindeligt liv, indtil hun en dag møder Lucas – og så ændrer alt sig.

Romanen indeholder så mange gode elementer. Én af dem, som imponerede mig og som fortsat ses i løbet af hele romanen er det gode vs. det onde i mennesket (i dette tilfælde: vampyren), dvs: særligt i skildringen af Victoria og Lucas. Desuden er det også nemt at identificere sig med Victoria, for hun er ikke et glansbillede, men snarere et ærligt billede af en ung kvinde, som blot forsøger at finde sig selv, imens hun finder kærligheden. Dog er der løbende i fortællingen nogle ting, som hun bliver nødt til at gøre op med sig selv… Men hey, hvem siger, at det ligefrem er nemt at forelske sig i en vampyr?

Sproget er virkelig flydende, velskrevet og indeholder rammende beskrivelser af hvad end vores hovedperson (Victoria) oplever, føler eller tænker. Det hele er meget visuelt og gør det så let at indleve sig i fortællingen. Karaktererne er stærke og har hver især deres styrker, svagheder og selvom vi lærer dem at kende, så er det åbenlyst, at det kun er begyndelse (kun toppen af kransekagen), for der er rigeligt, som stadig venter på at blive præsenteret forude.

Det er en roman, som åbner op for mere. Der er spørgsmål, som vi mangler svar på, hvilket også gør det utrolig let at glæde sig til fortsættelsen i ”Nattens Sanger”-trilogien.

 

Læs anmeldelsen af Skæbne – Nattens Sanger #2
Læs anmeldelsen af Skyggesider
Læs anmeldelsen af Sjælevært
Læs forfatter-interview med Christina Bonde

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s