Eliten – The Selection #2 af Kiera Cass

re (3).JPG

Titel: Eliten – The Selection #2 – Forfatter: Kiera Cass – Forlag: Tellerup

★★★★☆

Uh, det var som om denne roman (anden del i serien) var endnu bedre end den første. Hvor er det hele spændende og nu er jeg jo lokket i (dejligt!) fordærv til at læse videre. Kan ikke stoppe igen, så går snart i gang med 3’eren.

”The Selection” startede ud med 35 piger og nu er cuttet ned til Eliten (kun 6 piger). Konkurrencen skærpes og America må alvor gøre op med sig selv om hun ønsker at hengive sig fuldstændig til livet på slottet som en prinsesse. Landet er i splittelse og oprøret ulmer i det skjulte, men sommetider bliver slottet også angrebet, hvilket skaber frygt blandt pigerne.

America skiller sig ud og er en anderledes type heltinde end vi havde troet. Hun er godheden selv, behandler tjenestepigerne som om de var i samme niveau. Hun ønsker de såkaldte ”casts” bliver afskaffet – for hende er status ligegyldigt. Alle har et talent og et tal definerer ikke hvem man er. Dog kan man nogle gange ryste på hovedet over alle de valg, som skal træffes. Et trekantsdrama gør det ret svært for America at finde sin vej, men man må huske, at hun kun er 17 år og at kærlighed er en underlig størrelse.

Som landet er America også splittet. Ønsker hun Maxons kærlighed, som kan give hende økonomisk sikkerhed og et langt liv, hvor sult og fattigdom er ikke-eksiterende? Eller er Aspen (hendes første kærlighed) det velkendte, som vil trække hende ud af konkurrencen? Det er spændende at følge hendes karakters udvikling, og denne roman er spækket med drama, intriger, bitch-fights, og samtidig en søgen efter selvrealisering. Hvor America virkede svag i første del af serien, så virker hun her i anden del (”The Elite”) stærkere og som om hun er ved at finde sin plads – uanset om det bliver bag slottets døre eller hjemme i vante omgivelser.

Jeg glæder mig til at læse videre! Kom med 3’eren – hurtigst muligt!

foto-4-2
Læs anmeldelsen af Udvælgelsen (Selection #1)
Læs anmeldelsen af
 Den eneste ene (Selection #3)
Læs anmeldelsen af Arvingen (Selection #4)
Læs anmeldelsen af Kronen (Selection #5)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s