Nyt forlag: Forlaget Drømmefangeren

Forlaget-Drømmefangeren-blå.png

Interview med Rikke Ella Andrup

SEJ_6642-300x200.jpg
Pernille Vørs & Rikke Ella Andrup

1.       Tillykke med jeres nyopstartede forlag. Har det været i støbeskeen længe?

Personligt har jeg i flere år gået med en idé til et forlag, men hvor starter man lige henne? Jeg turde ikke rigtig springe ud i dag, indtil jeg mødte Pernille. Vi er fantastiske samarbejdspartnere med hver vores kompetencer, der går op i en højere enhed. Fælles har vi egentligt ikke gået med idéen særlig længe, men følte bare, at det var det helt rigtige at gøre.

2.       Hvornår startede I for alvor som forlag?

I oktober i år (2016)!!! Både Pernille og jeg er den type, som – hvis vi virkelig kan se en mulighed – griber den. Vi satte os sammen en weekend og smed alle muligheder og idéer på bordet, og inden vi fik set os om, så havde vi hele idégrundlaget på plads. Det er ufatteligt så ens vi tænker, når det kommer til forslag og holdninger – vi venter stadig på den dag, hvor vi ikke kan blive enige, og hvem der så må bøje sig i støvet for den anden…

3.       Hvor holder forlaget til?

Vi holder faktisk til i hver sin ende af landet. Jeg bor i det nordjyske, og Pernille bor på Sjælland. Det kan selvfølgelig komplicere tingene lidt, men så alligevel ikke. Det kommer ikke til at skøjte på arbejdsweekender, hvor vi virkelig får bedrevet noget. Men netop fordi vi har hver vores spidskompetencer, er opgaverne godt fordelt og vi passer hver vores. Dermed ikke sagt at vi er enspændere…nej, vi snakker samme hver dag, nogle gange flere gange om dagen og vores messenger er næsten altid rødglødende.

4.       Hvad er din rolle på forlaget?

Der er jo ufattelig mange ting at sætte sig ind i. Mange små detaljer, som man ikke umiddelbart tænker over, men jeg er mega stædig og lykkes det ikke i først omgang, så skal jeg nok få det til at virke. Jeg er redaktør, passer hjemmesiden og styrer logistikken omkring bestillinger. Derudover står jeg for meget af det grafiske arbejde, som omslag og opsætning af bøgerne. Og hvem ved, måske en dag kommer der også en fortælling fra min side 🙂

5.       Hvad er Pernilles rolle på forlaget?

Pernille er jo først og fremmest vores ‘stjerneforfatter’. Hun er fuld af gode idéer og så holder jeg hende helst ikke tilbage. Jeg er meget imponeret over hendes skriveevner og det er også derfor at jeg har turde springe ud i dette projekt sammen med hende. Hun kommer desuden til at fungere som redaktør for andre forfattere.

Men heldigvis er hun også en dygtig regnskabsfører og hvis der er noget jeg slet ikke er god til, så er det momsen, så det overlader jeg gladeligt til Pernille. Desuden kommer hun også til at stå for pakning og forsendelse af bestillinger. Vi passer de sociale medier som fx facebook sammen. I det hele taget fungerer det rigtig godt med fordeling af opgaverne.

6.       Hvorfor denne titel ”Forlaget Drømmefangeren”? Hvad symboliserer den for jer?

Den symboliserer utrolig meget for os. At læse handler jo rigtig meget om drømme – både en forfatter der udlever sine drømme og fantasier på papir, men også en læser, der får lov at drømme med, drømme sig væk fra hverdagen eller skabe sine egne drømme i fortællingerne. Det er det vi gerne vil symbolisere, at vi hjælper forfattere med at få indfange og nedfælde deres drømme og at give læseren behagelige drømme.

7.       Hvad er jeres vision med jeres forlag? Hvad ønsker I at opnå?

Vores vision er at udgive romaner i den erotiske og romantisk genre, samt fantasy for voksne. I opstarten kommer det primært til at være bøger fra Pernilles hånd, samt noveller fra en ny erotisk forfatter, som vi er faldet for. Når vi føler os klar til at tage mere ind, vil vi gerne udgive danske forfattere inden for de omtalte genrer, men har allerede udset os forskellige udenlandske udgivelser, som vi gerne vil oversætte og udgive på dansk.

8.       Hvilken målgruppe ønsker I at fange?

Alle kan selvfølgelig læse vores bøger, men vi henvender os nok primært til kvinder fra 16 år og op efter, men der er faktisk også flere mænd, der er begyndt at læse erotisk litteratur, og dem vil vi også meget gerne have med ind i vores kreds.

9.       Hvordan vælger I jeres udgivelser?

Vi er meget enige om, hvad vi forlanger af skrivestilen. Der udgives rigtig meget erotisk litteratur, som kun handler om sex. For os er det højeste prioritet, at læseren også får en god fortælling med ordentlig handling.

10.   Hvilke bøger vil udkomme hos jer i det næste stykke tid?

Det er muligt, at der når at udkomme en novelle i 2016, men vi vil helst have kvaliteten helt i top, så måske kommer den til at vente til foråret. Noveller udgives kun som e-bøger, men romaner vil altid blive udgivet i et trykt oplag, senere hen vil de også komme som e-bøger og forhåbentligt som lydbøger.

11.   Hvad er jeres planer for 2017?

I 2017 har vi planer om en erotisk roman og en fantasy for voksne, samt 2-3 noveller, men nu må vi se, hvordan det hele kommer til at gå.

 

One thought on “Nyt forlag: Forlaget Drømmefangeren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s