Modertræets datter – Dinea #1 af Louise Haiberg

foto (5).JPG

Titel: Modertræets datter – Dinea #1 – Forfatter: Louise Haiberg – Forlag: Tellerup  – Anmeldereksemplar fra Tellerup

★★★☆☆

Modertræets datter – Dinea #1 er skrevet af Louise Haiberg, og jeg har længe glædet mig til at læse denne roman! Jeg har hørt så meget godt om Louise Haibergs bøger og endelig fik jeg chancen. Først og fremmest, så har Louise et virkelig flot sprog. Hun er rigtig dygtig til at beskrive fantastiske og magiske scenarier og verdener. Det bliver så legende let for læseren at sætte sig ind i de forskellige karakterers følelser, tanker og samtidig de verdener, som man præsenteres for.

Romanen handler om Dinea, som befinder sig i menneskenes verden og hun har været syg så længe, som hun kan huske. Dinea er en interessant personlighed, som pludselig finder ud af, at hun er en helt anden end hun tror.

Vi lærer hende lige så stille at kende som en skrøbelig, usikker og svag personlighed grundet sin sygdom. Om natten har hun dog drømme, hvor hun er leder af et rige langt borte. Dog eksisterer denne parallelverden ikke kun i hendes sind. Pludselig åbner en ny verden sig op for Dinea, og plottet veksler mellem vores verden og den magiske parallelverden, som byder på feer, traditioner og intriger, og personligheder med magiske evner.

I plottet er der detaljerede beskrivelser, både af persongalleriet og særligt af den magiske verden. Der er desuden flashback – spring mellem tid og sted, minder og scenarier fra de to repræsenterede verdener. Der er en hel familehistorie, som man lige så stille præsenteres for, og det er spændende at se, hvordan de forskellige brikker pludselig falder på plads.

Louise Haiberg har formået at opbygge et helt univers med mange detaljer, f.eks. de forskellige keltiske titler, familietraditioner og intriger, som præger den magiske verden.

Det eneste lille minus er, at jeg få gange syntes at tempoet i historien var en smule for langsomt. Jeg glæder mig helt sikkert til at læse videre, men håber på lidt mere action i den næste del af serien!

2 thoughts on “Modertræets datter – Dinea #1 af Louise Haiberg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s