Nattens Cirkus af Erin Morgenstern

foto-11.jpg

Titel: Nattens Cirkus – Forfatter: Erin Morgenstern – Forlag: Forlaget Bazar – Anmeldereksemplar fra Forlaget Bazar

★★★★★

At læse Nattens Cirkus var i den grad en fornøjelse! Jeg er så glad for, at Erin Morgenstern havde muligheden for at blive udgivet. Hun er nemlig en meget lovende forfatter og jeg kan næsten ikke vente med flere bøger fra hende. Det er en stærk debutroman! Hendes litterære univers er fantastisk, så velskrevet og enormt visuelt. Igennem hele historien er der inkluderet små kapitler, som virker som perfekte teasere for at læse videre. De frembringer mange visuelle og sanselige elementer, f.eks. de forskellige telte i fortællingen, hvad de indeholder, hvordan de dufter, ser ud, smager eller lyden af dem. Man ser alt helt klart i og fantasien får lov til at lege. En anden god ting er, at Erin Morgenstern henvender sig direkte til læseren med sætninger som: ”Du går nu igennem…” eller ”du ser nu…”, så man føler sig som en del af hvad der foregår. Man er inviteret indenfor til at se magiske hemmeligheder og uforklaret mystik, som finder sted i Nattens Cirkus.

Der er mange karakterer i fortællingen og det konstante skift mellem karaktererne i hvert kapitel ville normalt forvirre mig, men i denne roman er det dét, som får roman til at blive levende. Alle karakter i fortællingen har deres egen historie og når alle karakterer forbindes, så går det sidst op i en højere enhed. Der er altid noget usagt, så forfatteren er et skridt foran læseren. Dog er dette element med til at gøre det spændende, skabe suspense og samtidig får man endnu mere lyst til at læse videre!

Nattens Cirkus er et mysterium i sig selv. Der er så meget at nævne om cirkusset selv, de forskellige karakterer (Bailey, Poppet, Widgnet, Celia og Marco). Celia og Marcos fremtid er planlagt og de skal dyste mod hinanden i en magisk duel, og det virker klart, at ikke kun magi binder dem sammen.

Jeg nød virkelig at læse denne bog. Jeg synes, at hele universet fungerede perfekt og det var så detaljeret og fint præsenteret af forfatteren. Man fik virkelig muligheden for at blive opslugt af et magisk univers. Selvom man ikke er til fantasy-magi-genren, så vil jeg helt klart anbefale denne bog alligevel, for den indeholder mere end som så.

Advertisements

One thought on “Nattens Cirkus af Erin Morgenstern

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s