På kant med livet af Jennifer Niven

foto.JPG

Titel: På kant med livet – Forfatter: Jennifer Niven – Forlag: Alvilda – Anmeldereksemplar fra Alvilda

★★★★☆

På kant med livet er skrevet af Jennifer Niven. Hun er mest kendt for ungdomsromanen Som stjerner på himlen. Dog skal det siges, at man sagtens kan juble over På kant med livet. Det er en lovende ungdomsroman, som jeg tror, folk vil blive vilde med. Jeg gjorde i hvert fald!

På kant med livet handler om to unge, som begge har noget at slås med. Libby er Amerikas tykkeste teenager og har efter flere år med behandling, motion, psykologer og kontaktpersoner, arbejdet med at få det godt igen. Nådestødet var da, hun blev hejst ud af sit hus. Jack virker som en cool fyr – ja, that guy! Men i virkeligheden bærer han på en stor hemmelighed og har svært ved at finde sig selv og andre. Han er usikker og lider af ansigtsblindhed, som gør det endnu sværere for ham at navigere. Der er familieproblemer og han ser ned på sig selv.

Der er ingen tvivl om, at highschool gør det endnu værre. Her er det svært nok i forvejen at få lov til at være den man er uden at folk ruller øjne eller snakker i krogene. At være sig selv, at finde sin vej og acceptere andre for dem de er, er vigtige elementer i denne ungdomsroman, og jeg synes, at det er så vigtigt at der er fokus på det. Det sætter tankerne i gang og giver stof til eftertanke.

Der er så mange, der kæmper med ensomhed, at finde sin plads og have følelsen af at høre til. Sammen finder Libby og Jack mere ud af, hvem de er og samtidig finder de hinanden.

Der er flere gode budskaber i denne roman, blandt andet: håb, at forholde sig stærk, at rejse sig igen efter nedture og accept af andre mennesker, og mindst ikke sig selv. Jeg var ret vild med karakteren Libby og den måde, hvorpå hun indeholder alle disse elementer. Hun har virkelig håb og hun bliver ved med at kæmpe, selvom hele verden synes at være imod hende. Hun har nemlig troen på, at det hele nok skal gå.

Jennifer Niven har med På kant med livet skrevet en smuk og tankevækkende roman, som forholder sig til mange relevante emner, som den moderne teenager slås med. Kan kun anbefales!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s