Illuminae #1 af Jay Kristoff og Amie Kaufman

IMG_7502[1].JPG

Titel: Illuminae #1 – Forfatter: Jay Kristoff og Amie Kaufman – Forlag: Politikens Forlag – Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag

★★★☆☆

I året 2575 Kady slår op med kæresten Ezra, og hun tror, at det er det hårdeste, som hun vil opleve. Samme dag invaderes planeten. Der findes to koncerner, som er krig med hinanden. Koncernen Beitech angriber Kerenza og her skal den farlige og dødelig virus udslette alle civile, men nogle få formår at overleve, og deres historie læser vi nu.

”Illuminae” er skrevet af Jay Kristoff og Amie Kaufman, og udgivet af Politikens Forlag. Det er i den grad en anderledes bog end hvad jeg nogensinde har læst før. Det er en meget interessant formidlet fortælling. Det er en roman med et plot, et persongalleri og en klar vision. Dog er formidlingen helt anderledes end hvad vi anser som den traditionelle roman. Hvad der indgår i romanen er blandt andet chatsamtaler, overhørte samtaler, dokumenter, filer, mails, flotte illustrationer, cencurerede dokumenter og meget meget mere. Det er helt tydeligt, at forfatterne har arbejdet længe og detaljeret med at udvælge deres stof til romanen. Det er virkelig gennemarbejdet og grundigt lavet – både i indhold og særligt formidlingen af det.

Dog skal det nævnes, at jeg synes at det gik lidt langsomt i starten. Man skal naturligvis lige vænne sig til skrivestilen og formatet af selve romanen, men når det begynder at kravle ind under huden på én, så er en hurtiglæst roman.

Genren er ikke min favorit, for jeg har aldrig været den helt store fan af sci-fi og space, men dog skal det siges, at jeg er ret imponeret af denne roman. Den er i sandhed unik og har utrolig meget at byde på.  Jeg bliver derfor nødt til at læse videre. Med de elementer, som forfatterne har medbragt, så kan det kun blive spændende at se, hvad der nu kan ske.

img_75031

One thought on “Illuminae #1 af Jay Kristoff og Amie Kaufman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s