Selfish af Kim Kardashian

foto (1).JPG

Titel: Selfish – Forfatter: Kim Kardashian

★★★☆☆

Selfish er udgivet af Kim Kardashian. Man kan ikke helt kalde det en almindelig roman. Det er snarere end kronologisk præsentation af billeder, som viser selfie-trenden, da den for alvor slog igennem. Man kan sige meget om Kim Kardashian og man kan enten være positivt eller negativt stem over hendes kendisstatus, men hun har i den grad slået sit navn fast i populærkulturen. Man kan endda sige, at hun har skabt sit eget imperium.

Med udgivelsen Selfies har Kim Kardashian ramt plet og virkelig fanget essensen af det moderne samfund, hvor smartphonen bogstaveligt talt er limet fast på hånden, og narcissimen er højere end nogensinde. Vi validerer os selv, vores udseende og vores hobbies med likes og follows. Man kunne i den forbindelse nævne visse teorier om selviscenesættelse, f.eks. Hoffman og Meyrowitz (læs mine andre anmeldelser!), men det bliver en længere smøre.

Billederne i bogen er kronologisk præsenteret fra 2006, lige før serien Keeping up with the Kardashians startede, fra begyndelse af Kim Kardashians karriere og stigende popularitet, til ægteskabet med Kanye West. Ved flere af fotografierne er der små beskrivelser.

Kim Kardashian er én af eksemplerne på, at man ikke længere behøver at have en funktion for at være kendt. Man er simpelthen ”commodity”, og dette er ikke negativt ment. Det er rent ud sagt fascinerende, at vores samfund har ændret sig i den retning. Det ses tydeligt med denne udgivelse.

Denne populærkultur har virkelig tirret vores fascination. Vi kan jo ikke få nok, vel? (Jeg må hellere liiiiiiiige se et afsnit mere… Bare et enkelt!)

One thought on “Selfish af Kim Kardashian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s