Brødre af Blodet-serien af Eva Egeskjold

foto 2 (8).JPG

Titel: Brødre af blodet-serien – Forfatter: Eva Egeskjold – Forlag: Andersen & Vig – Anmeldereksemplar fra Andersen & Vig

★★★☆☆

Brødre af blodet-serien af Eva Egeskjold består af 5 dele. Da det er kortere bøger, så synes jeg at anmeldelsen vil forløbe bedst som en samlet af alle 5 i serien. Titlerne på bøgerne i serien er: Vildornen, Krigstid, Fenjans hule, Kongens løgne & Illiana og Belin.

Først og fremmest, så er det en rigtig fin serie til det yngre læsepublikum. Det er så godt, at der findes så mange muligheder for børn, så de også kan læse god og spændende fantasy-fortællinger. Brødre af blodet-serien er helt klart værd at nævne i denne sammenhæng.

I starten af serien introduceres vi til de to helte – drengene Laust og Bjarke, og for disse hovedpersoner starter eventyret i den grad. De lærer hinanden at kende og opdager pludselig, at de har samme vej at gå. Dog er der fare på færde og komplikationer på vejen, blandt andet en verden i krig, skove, uhyrer, malerier, som drypper af blod og sort magi.

Brødre af blodet-serien er flot formidlet i et enkelt sprog til det unge læsepublikum, men samtidig spændende og fængende. Det er nemt at følge med og samtidig få indblik i den særlige verden, som vi præsenteres for. Udover det, så er der også ord markeret med *, som er svære ord eller ord fra gammelt sprog. Man kan slå op bagi og lære hvad det betyder. Det er en rigtig fin idé, når det er en bog til det yngre publikum.

Sidst, men ikke mindst, så var jeg helt fortryllet over de smukke illustrationer i hele serien. Illustrationerne er tegnet af Iona Brinch og det er udført til mindste detalje. Iona har sans for at indfange lige netop det, som historien beskriver – og endda lidt mere. Samtidig er der stadig plads til, at fantasien kan lege.

Det eneste minus er, at jeg egentlig gerne vil have mere, nu hvor jeg har færdiggjort læsningen. Hvem ved? Måske er vi heldige, at der kommer en fortsættelse i en længere version engang? For Eva Egeskjold har i den grad et flot sprog og er dygtig til at indfange læseren i universet.

foto 1 (8).JPG

One thought on “Brødre af Blodet-serien af Eva Egeskjold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s