Vi ses, Pellerøv af Anne Sofie Hammer

foto (43).JPG

Titel: Vi ses, Pellerøv – Forfatter: Anne Sofie Hammer – Forlag: Høst & Søn Anmeldereksemplar fra Høst & Søn

★★★★☆

En dag dukker Pelles morbror Mads op foran skolen. Han har en gave med til Pelle: Den Store Dyrebog, står der på forsiden. ”Vi ses, Pellerøv”, sagde Mads og går sin vej. Efter det ser Pelle ham ikke igen.

Vi ses, Pellerøv kommer ind på mange ting, både livet i skolen og alt det man lærer. Særligt kan Pelle rigtig godt lide dyr og det viser sig tydeligt, både i teksten og de fine illustrationer, som er i bogen.

Udover at præsentere utrolig smukke illustrationer, som støtter op om tekstens budskab, så er det helt tydeligt, at Anne Sofie Hammers vision går igennem de skrevne ord. Det er en børnebog, som kan nydes af børn, unge og sågar voksne. Den bringer mange følelser i spil, blandt andet: savn, tab, accept og en indsigt i, at alt ikke er som det ser ud.

Det er rigtig fedt at læse en børnebog, hvor man er klar over, at hovedpersonen går igennem en udvikling. Han er ikke et naivt barn, som tager tingene som de bliver fortalt. Nej, tværtimod, så ved han, at der ligger noget andet bag. Morbror Mads er ikke jo i Norge. Han er her stadigvæk. De vil bare ikke fortælle ham, hvad der er sket. Pelle har pludselig en teenagers indsigt – en viden, som han ikke havde før. Han er i udvikling og det er tydeligt, at han nu kan regne alle de usagte ord eller de usande, som hans forældre fortæller ham. Hvorfor fortæller de ham ingenting? Hvad er det, der er sket med Mads?

Vi ses, Pellerøv af Anne Sofie Hammer er en skøn børnebog med morale, som virkelig tiltrækker læseren til at bladre videre. Der er et rigtig flot sprog med mange beskrivelser og det er samtidig skrevet så alle kan følge med.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s