Undervejs af Tobias Larsen

foto (49).JPG

Titel: Undervejs – Forfatter: Tobias Larsen – Forlag: Copenhagen Storytellers – Anmeldereksemplar fra Copenhagen Storytellers

★★★☆☆

Undervejs af Tobias Larsen er en rigtig flot udgivelse. Det er helt tydeligt, at den unge digter har flair for sproget, detaljerne og det dér gør, at vores sanser pirres, som om vi oplever det på egen krop.

Bagsiden beskriver udgivelsen som: ”Et sted mellem dreng og mand, et sted ude i nattens jazzede vilskab og inde i det skrøbelige selv”. Det er spændende at læse formidlingen af disse linjerne, for det stemmer overens – også med ens forventninger om digtsamlingen. Vi trækkes gennem natten, hvor musik og rytme præger vores læsning. Når man selv spiller musik, så er det interessant at fange bidder af, hvordan Tobias Larsen bruger sit musiske talent i sit sprog. Det er så tydeligt og han slipper virkelig afsted med det.

Læseren præsenteres for en moderne coming-of-age, hvor et individ befinder sig i en udvikling – den transformation undervejs. Denne identitetskrise er meget interessant at følge og man kan nemt nikke genkendende til den følelse, som naturligvis er universel for alle, når de gennemgår denne udvikling.

Vores hovedperson befinder sig meget i nattelivet, driver fra sted til sted i Københavns gader uden et rigtigt tilhørssted og der er rødvin, flygtig kærlighed og flere elementer, som viser hvor svært det kan være at balancere.

”Men i nat er månen fuld
og kaster sit slør af sølv over kanalen
mens jeg driver rundt i gaderne for at samle stykkerne
af et håbløst falmende kindkys
Jeg skifter form for at passe til skyggerne
i gadelygternes fordrukne spotlys
Luften knaser mellem mine tænder
og virker pludselig fremmed
som for et spædbarn der skriger
første gang det trækker vejret
og for første gang famler
for at finde noget
at holde fast i”

Undervejs er en rigtig god digtsamling. Jeg glæder mig til at læse, for Tobias Larsen drager én til at bladre sider. Sproget er spot on og der er kælet for detaljerne. Man hører næsten beatet i baggrunden. En rigtig flot debut!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s