Regnorm af Kathrine Eg Mølhave

foto (53).JPG

Titel: Regnorm – Forfatter: Kathrine Eg Mølhave – Forlag: Klim  – Anmeldereksemplar fra Klim

★★★☆☆

Regnorm er virkelig en god debut af Kathrine Eg Mølhave. Jeg er imponeret, særligt over hvordan beskrivelserne næsten kan sanses på egen hud, symbolernes betydning og de mange flashbacks fra fortid og nutid, som flettes sammen og bliver til den roman, som vi sidder og bladrer igennem.

Sjovt nok er det en roman, som er hurtigtlæst, samtidig med at man fanger sig selv i at dvæle over ordene. Kathrine Eg Mølhave ved lige, hvor hun har læseren og det er svært at forudse, hvad der kommer til at ske. Selvom det er et simpelt plot, som handler om Marie, som har forladt Danmark og nu bor i Spanien, så fremstiller det også flere spørgsmål: Kan man flygte fra sin egen fortid? Er nogle broer brændt så meget, at vi ikke kan gå tilbage? Kan ord ødelægge et andet menneske?

Regnorm af Kathrine Eg Mølhave er en interessant roman, som får læseren til at tænke to gange over de præsenterede emner, tematikker og begivenheder, som finder sted. Det er en spændende roman om mennesker; hvordan vi snakker med og til hinanden samt alle de usagte ting, som vi burde have fortalt hinanden i tide. Det er en roman, som gemmer mange budskaber bag sig, blandt andet at nogle ting gør, at man aldrig kan gå tilbage til, hvad man havde før. Fortid vil være fortid, men fortiden vil have været en for stor indflydelse til, at man kan sige ”pyt”. Nogle gange er der et ”point of no return”, og det viser Kathrine Eg Mølhave særligt med sit karakterdrevede plot.

Kathrine Eg Mølhave har skabt en roman, som viser en moderne coming-of-age-historie, samtidig med at den præsenterer flotte dialoger og et sprog med en nerve, der får os til at dvæle ved beskrivelser, samtaler, begivenheder og tanker, som forbindes med den unge hovedperson, Marie. Man har ikke alle svarene, når man læser denne roman. Efter man har færdiglæst vil den køre rundt i hovedet på én, fordi man ikke kan slippe den – og det er nu godt nok, for når en roman får os til at reflektere, så har den gjort sit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s