Twenty Boy Summer af Sarah Ockler

foto (46).JPG

Titel: Twenty Boy Summer – Forfatter: Sarah Ockler – Forlag: Thorup

★★★★★

Twenty Boy Summer af Sarah Ockler er en YA-roman, som ramte mig lige i hjertekuglen og selv så lang tid efter at jeg færdiglæste romanen, så sidder mindet der faktisk stadig.

Frankie og Anna skal på sommerferie i Californien. Det er året efter Matthews død (Frankies bor). Der er dog en hemmelighed, som Frankie ikke er klar over. Anna var i hemmelighed kæreste med Matthew, så sorgen er forskellig for de to piger. Vi hører om deres tid efter hans død, hvordan de forsøger at komme videre og særligt præsenteres vi for Annas tanker og følelser gennem denne udvikling.

Det er en smuk og rørende roman, som handler om mere end blot en tøse-ferie. Den fokuserer på forskellige tematikker, blandt andet tab, sorg, kærlighed, venskab, at vokse fra hinanden og finde ind til hinanden igen. Sarah Ocklers sprog gør det så nemt at læse, identificere og føle, hvad karaktererne føler. Der er mange begivenheder, dialoger og tanker, som forekommer i romanen, hvor man kan nikke genkendende til det og drage paralleller til ens eget liv. Vi prøver alle at miste – det kan være en ven, en veninde, en kæreste, en forestilling om hvad noget var engang, som ikke er mere eller at være ved at give op.

Man kender det fra sig selv. Nogle gange er der ting i et venskab, der enten går i stykker eller ændrer sig, og så er det umuligt at gå tilbage. Der kan gå måneder, sågar år og nogle gange finder man tilbage til hinanden og lægger alt bag sig, og starter på en frisk. Men mange gange er det bare ikke muligt.

Jeg kunne virkelig relatere til denne roman. Den var smuk på så mange måder og jeg er virkelig taknemmelig for, at jeg læste den. Den giver mig flashbacks til sommerferier, minder med veninder og ingen bekymringer med sol prikkende på kinderne, samtidig med at den forholder sig til emner, som teenagere skal gennemgå.

Twenty Boy Summer er en moderne coming-of-age roman, men der er masser af tid til tøsesladder, fyre, oplevelser og venskab. Glæder mig til at læse flere romaner af samme forfattere!

One thought on “Twenty Boy Summer af Sarah Ockler

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s