Det ender med os af Colleen Hoover

foto 2 (19).JPG

*Reklame* – Titel: Det ender med os – Forfatter: Colleen Hoover – Forlag: Lovebooks – Anmeldereksemplar fra Lovebooks

★★★★☆

Det ender med os var min første læseoplevelse med Colleen Hoover, og jeg havde rent faktisk kun hørt positive ting om forfatteren – og blev heldigvis også positivt overrasket, for der er ingen tvivl. Colleen Hoover kan simpelthen skrive romaner, så det batter. Hun formår at fange essensen af sproget, så det kravler ind under huden på én, giver én sommerfugle i maven, giver én klumpen i halsen eller får én til at trække vejret hurtigere, fordi en situation er beskrevet så levende. Dét kan Colleen Hoover.

Da jeg først startede min læsning synes jeg det tog tid at komme ind i rytmen. Der er kælet for detaljerne og man introduceres langsomt, men sikkert til karaktererne. Man når at lære dem at kende og ser dem deres udvikling på tæt hånd. Intet er forhastet. Dette kan virke en anelse langsommeligt til tider, men så alligevel ikke… Colleen Hoovers sprog gør nemlig, at man bliver fanget og det er medrivende at læse. Pludselig har man bladret mange sider uden at have opdaget det.

Det ender med os er en fortælling om kærlighed, særligt den første kærlighed – du ved, den som er så svær at slippe. Alle har været der. Man husker den tydeligt og minderne er stadig levende, uanset hvor mange år det er siden. Vi oplever det hele fra Lilys synspunkt: Teenageårene med ensomhed, en familie, hvor lakken hele tiden krakelerer og mødet med den første store kærlighed, som ikke ”passer” ind i Lilys liv. Alligevel giver det hele mening. Dette fortælles med flashbacks og dagbogsbidder fra hendes teenageår og dette fungerer rigtig fint. Der springes mellem fortid og nutid.

I Lilys nutid har hun mødt Ryle, som ikke forelsker sig. Han er helt anderledes, men noget skaber et link mellem dem og deres historier bindes sammen, men selvfølgelig formår fortiden at indhente Lily og derfra, tja… Der begynder den rigtige historie.

Det er en roman, som blandt indeholder kærlighedsbeskrivelser, relationer mellem søskende, børn og forældre, venskab, vilde sexscener og meget mere. Dog beskrives ikke kun de lyse sider af livet. Det er også en roman, som formår at hive alt det grimme frem og de meget ærlige beskrivelser gør det til en hård læsning. Det gør næsten ondt indeni at være vidne til. Det var en fortælling, som bragte mig i en mærkelig og melankolsk stemning og jeg tænkte lang tid over plottet, karaktererne og hvad de udsættes for, men når det er sagt, skal det også siges, at det virkelig er en god bog. Den har det hele og den er medrivende.

Et lille men var dog epilogen – den behøvede slet ikke at være der. Fortællingen stod tydeligt nok i sig selv. Måske du er enig? 🙂 Men alt i alt, en roman, som helt klart kan anbefales. Giv dig god tid. Lad den kravle ind under huden på dig!

One thought on “Det ender med os af Colleen Hoover

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s