Den nye kat (Silje og Kattehjemmet #1) af Michella Rasmussen

foto (67).JPG

*Reklame* – Titel: Den nye kat (Silje og Kattehjemmet #1) – Forfatter: Michella Rasmussen – Forlag: Tellerup – Anmeldereksemplar fra Tellerup

★★★☆☆

Den nye kat (Silje og Kattehjemmet #1) er den første bog, som jeg har læst af Michella Rasmussen, selvom jeg nu har hørt meget godt om Stalker. Det må være den næste på listen – ingen tvivl. Jeg tror helt bestemt, at jeg læste denne bog på det rette tidspunkt. Min meget (!) trætte specialehjerne trængte til noget feel-good og letlæseligt, og det fik jeg. Dog skal det siges, at der stadig er dybe emner at finde i denne roman.

Bogen præsenterer mange forskellige emner, lige fra ensomhed, at føle sig udenfor, at være i tvivl om hvem man gerne vil være venner med og om man altid skal sige sandheden, når den måske er grum at høre. Så handler det også om kærlighed til dyr og mennesker, både kæledyr, veninder og familie. Det er derfor en rigtig fin bog til de yngre læsere. Sproget er lettilgængeligt, men man får samtidig kendskab til flere forskellige ting og det skaber stof til eftertanke.

Det er helt tydeligt, at Silje er en sej pige. Hun holder af mange, særligt hendes tætteste veninde, familien og farmors kattehjem, og alle de søde katte. Igennem fortællingen skal hun træffe valg og det er normale valg, som vil ske for en ung pige, som prøver at navigere i skolelivet, samtidig med at hun bliver ældre. Den populære pige i klassen (Simone) er pludselig interesseret i Silje og dette volder en smule problemer, da hun bliver nødt til at gøre op med hvem hun skal socialisere med. Hendes upopulære og tætteste veninde (Nadja) eller klassens populære pige?

Dog er det helt tydeligt, at Silje vokser på sin vej og bliver endnu sejere end hun er i forvejen. Og så er fortællingen jo spækket med søde katte og killinger. What’s not to love? Jeg glæder mig til at læse videre!

2 thoughts on “Den nye kat (Silje og Kattehjemmet #1) af Michella Rasmussen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s