Arvingen (The Selection #4) af Kiera Cass

foto 1 (24).JPG

*Reklame* – Titel: Arvingen (The Selection #4) – Forfatter: Kiera Cass – Forlag: Tellerup  – Anmeldereksemplar fra Tellerup

★★★☆☆

Jeg havde mine tvivl, da jeg startede på Arvingen (The Selection #4) af Kiera Cass. Jeg opdagede pludselig, at det ikke handlede om hovedpersonerne (America og Maxon), men derimod om deres datter. Der er sprunget tyve år fremad og vi følger nu Eadlyn. Det var noget af en overraskelse og ikke en så positiv af slagen og jeg var derfor bange for, at den ikke kunne leve op til de forrige (= de tre første bøger i serien).

Sjovt nok, hvilket jeg ikke rigtig har oplevet før, så var det næsten underholdende, hvor lidt jeg brød mig om Eadlyn. Jeg fandt hende virkelig ikke sympatisk og det var til et punkt, hvor hun fascinerede mig endnu mere og dette gjorde faktisk, at jeg fortsatte min læsning, selvom jeg tit tænkte: ”KLAPHAT!” Og nej nej, hun er jo ikke lige så slem som Voldemort eller lignende, men hun er godt nok forkælet, usympatisk og uden nogen form for personlig, kant eller rygrad. Dog er der håb for hende og der er små ting, som indikerer, at hun er på vej til en person udvikling. Men igen, hvor tit er det, at man finder en hovedperson, som man synes så lidt om? Det har jeg egentlig ikke rigtig prøvet før. Derfor var det en skæg oplevelse!

Anyways, det besluttes, at der skal laves en ny udvælgelse, hvor Eadlyn skal finde sig en mand (akkurat ligesom udvælgelsen tyve år tidligere). Dette kan muligvis hjælpe kongehuset og landet, som på dette tidspunkt er lidt i en ragnarok tilstand. Folk gør oprør og kan ikke forholde sig til de opløste kaster, som Maxon ellers havde arbejdet hårdt på fra udvælgelsen og i sin regeringstid.

Der udvælges en række af mandlige kandidater, som Eadlyn skal socialisere med, uanset hvor meget hun ønsker en udvælgelse eller ej. Hun er ikke jubelagtig over ideen, men er en god datter og ønsker at være et godt forbillede, for hun skal engang selv regere landet. Hun ønsker respekt og hun er stædig nok – og sætter sig for, at hun nok skal få den.

Der er selvfølgelig intriger og drama, flotte fyre, knap så flotte fyre, fyre som ikke helt taler sproget og symbolske mørke skyer, som truer kongehuset. Og mon ikke, at hun nok skal overvindes og forelske sig? Jeg tror det – gør du?

Jeg var i tvivl, da jeg læste denne bog, men jeg kunne alligevel ikke lægge den fra mig. En af mine yndlingsting ved fortællingen var, at man fik fortalt flere ting om karaktererne fra Americas tid – veninder fra udvælgelse, familie og historier, og det er rigtig fint at få det med. Det gør karakterne levende.

Jeg skal naturligvis læse videre! Jeg bliver simpelthen nødt til at få slutningen med.

Læs anmeldelsen af Udvælgelsen (Selection #1)
Læs anmeldelsen af 
Eliten (Selection #2)
Læs anmeldelsen af
 Den eneste ene (Selection #3)
Læs anmeldelsen af Kronen (Selection #5)

4 thoughts on “Arvingen (The Selection #4) af Kiera Cass

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s