En kuffert fuld af skabninger – Udforsk filmmagien bag Fantastiske Skabninger af Mark Salisbury

foto 3 (11)*Reklame* – Titel: En kuffert fuld af skabninger – Udforsk filmmagien bag Fantastiske Skabninger af Mark Salisbury – Forfatter: Mark Salisbury – Forlag: HarperCollins DK – Anmeldereksemplar fra HarperCollins DK

★★★★★

Først og fremmest: PRØV NU AT SE HVOR LÆKKER DESIGN DEN BOG HAR!
Da jeg først fik den med posten holdt jeg den op, kiggede på den og førte hånden henad overfladen for at mærke hvordan den føltes mod fingrene. Det er en lækker bog, som har en stor størrelse i bogreolen, men det kan i den grad anbefales at stille den flot frem (= det har jeg erfaring med med netop denne bog og alle dør af spænding, hver gang de ser den på reolen).

Når man åbner den, åbnes den med et magnetisk klik (næsten magisk, ik’?) og allerede fra de første sider, er man trukket dybt ind i det magiske univers. Det er samme stil, design og stemning fra filmen, og hvis du endnu ikke har set den, så skynd dig at gøre det.

foto 4 (9)

Det er IKKE (!!!!) det samme som Harry Potter-serien, men den er spændende og har en fantastisk stemning. Som med filmen og som med denne bag-om-bog, så er alt lavet 110 %. Der er kælet for detaljerne, alt er fuldstændig udpenslet og der er så mange skjulter elementer i denne bog, faktisk ligesom News kuffert. Vi får meget at vide og det hele er en smule detaljeret og forklaret end i filmen, da den naturligvis har et hurtigt film-tempo. Med denne bog, som både fungerer som underholdning og (på en måde) som opslagsbog er det svært ikke at blive imponeret over detaljen, kreativiteten og den store verden, som pludselig bliver endnu større grundet J.K. Rowlings fantastisk worldbuilding. Desuden har man mulighed for at lære mere om skuespillerne, rekvisitter, kostumer og selvfølgelig de fantastiske skabninger, som vi alle elsker så højt.

Det er en sanselig oplevelse. Man kan mærke, folde ud, opdage, finde og genfinde, imens man læser og lærer en masse nyt om filmen. Der er smukke billeder, illustrationer, dokumenter, baggrundsstof og meget meget mere. Jeg kan kun anbefale denne bog og den kan genlæses op til flere gange. I dette tilfælde er det svært at blive ved med at beskrive denne bog, for i dette tilfælde gælder det: Billeder siger mere end ord. Derfor er der flere billeder i denne anmeldelse end normalt.

Den er virkelig gennemført og jeg kan anbefale den til enhver magisk fan!

foto 5 (5)

One thought on “En kuffert fuld af skabninger – Udforsk filmmagien bag Fantastiske Skabninger af Mark Salisbury

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s