Peter Kanin og Kæmperadisen af Beatrix Potter & Emma Thompson

foto (66).JPG

*Reklame* – Titel: Peter Kanin og Kæmperadisen – Forfatter: Beatrix Potter & Emma Thompson – Forlag: Forlaget Bazar  – Anmeldereksemplar fra Forlaget Bazar

★★★★☆

Peter Kanin er naturligvis Beatrix Potters elskede værk og alle har på et eller andet tidspunkt stiftet bekendskab med den søde og elskværdige kanin, som man ikke kan stå for. I denne udgave har skuespilleren Emma Thompson fanget essensen og skabt Peter Kanin og Kæmperadisen i en ny form.

Illustrationerne er smukke og humoristiske, og man kommer nemt ind i stemningen, som historien tillader. Desuden er historien naturligvis oplagt til højtlæsning og alle kan være med, voksne så som små. Det er ikke den længste fortælling og når den er slut, så ønsker man, at der er mere. Man længes simpelthen efter flere gode historier, for de byder på humor, kærlighed, venskab og eventyr i øjenhøjde til børn.

Jeg husker, da jeg besøgte Windermere (Lake District i England) og ved et tilfælde fandt vej til Beatrix Potters hus et stykke derfra. Jeg blev så begejstret, for stemningen i historierne er noget helt særligt og efter at have set det med egne øjne, så er det så tydeligt, hvor hendes idéer og fortællinger kom fra: den smukke natur! De skønne, bløde og grønne bakker i smukke omgivelser med plads til leg og eventyrlige ture.

Jeg glæder mig til at læse mere. Beatrix Potter har skabt et mesterværk, som har været elsket af både unge og gamle, og den litterære kærlighed vil fortsætte. Emma Thompsons version er rigtig god og prøver ikke at gøre noget vildere end den skal. Den holder sig til tonen, sproget og hvordan det burde være. Det er dejligt at se en så smuk formidling.

One thought on “Peter Kanin og Kæmperadisen af Beatrix Potter & Emma Thompson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s