Mere end veninder af Line Lybecker

foto 1 (23).JPG

*Reklame* – Titel: Mere end veninder – Forfatter: Line Lybecker – Forlag: Calibat – Anmeldereksemplar fra Calibat

★★★☆☆

Mere end veninder af Line Lybecker er en imponerende roman, som jeg havde glædet mig til at læse i lang tid og endelig fik jeg muligheden for det. Det er en roman i YA-genren, som handler om seksualitet, at finde sig selv på sin rejse og og finde ud af hvem man er – og hvem man elsker.

For hovedpersonen Anja handler det særligt om hvordan hun forholder sig til sin egen seksualitet, eller rettere sagt: hvordan hendes omgivelser vil reagere, når hun beslutter sig for at fortælle dem, at hun er lesbisk. Den forholdsvis unge … er ret afklaret med sin seksualitet, men venter lidt før hun er helt åben overfor sin omgivelser. Hun ved nemlig, at nogle omkring hende ikke helt vil støtte hende.

Hun møder sin bedste vens kusine og derfra begynder flirten og starten på kærligheden. For Anja der før har haft en kæreste, som ikke behandlede hende som hun burde, er det en helt ny form for kærlighed. Noget der føles ægte og nært.

Line Lybecker skriver virkelig godt og det er en medrivende roman at dykke ned i. Det er dejligt at læse en roman som denne, som handler om homoseksualitet og det gøres med et nærvær, som gør det så befriende og dejligt at læse. Dog var et enkelt minus fra mig, at det nogle gange føles som om at hovedpersonen er meget ældre end de 15 år, hun reelt er. Selvfølgelig er der også mange modne 15 årige, men nogle gange går det lige lovligt stærkt og hun tænker meget ’voksent’. Det er naturligvis rart at læse om en karakter med så meget modenhed, men personligt tror jeg, at der ville være en smule flere kriser og intriger i dette forløb. Det er som om hun nogle gange tackler tingene lidt ’for’ godt. Men det er vel en smagssag? 🙂

Sproget er godt, romanen er letlæselig og hurtigt læst, og man er godt underholdt hele vejen igennem. Selvom den primært handler om seksualitet, så præsenteres der også mange emner, både de svære og de lette, og man følger forskellige relationer helt tæt på, både kærlighedsrelationer, venskab og relationen mellem familiemedlemmer.

Jeg glæder mig til at læse Line Lybeckers næste roman (Historien om en dreng).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s