Flirty Dancing (Ladybirds #1) af Jenny McLachlan

foto 3 (9).JPG

*Reklame* – Titel: Flirty Dancing (Ladybirds #1) – Forfatter: Jenny McLachlan – Forlag: Gyldendal  – Anmeldereksemplar fra Gyldendal

★★★★☆

Flirty Dancing er første del af Ladybirds-serien og er skrevet af Jenny McLachlan. Først og fremmest, så var jeg vild med bogen!

Den er skrevet til det yngre læsepublikum og ville passe rigtig fint til alderen 11-16 år, da hovedpersonerne er omkring de 14-15 år, de går i skole og oplever et normalt hverdagsliv. Naturligvis også med drama, intriger, venskab og den første forelskelse. Ladybird serien er skrevet i øjenhøjde til unge og hver roman skifter hovedperson. I den første hører vi om livet fra Beatrice (Bea), hvordan hun oplever skolen, som oftest er svær og deprimerende. Hun kæmper med ensomhed, at blive holdt udenfor og blive mobbet af Pearl. Sjovt nok var disse to personer engang bedste venner, men noget er sket, som har ændret alt. Denne udvikling vil blive spændende at følge, for mon ikke at vi også vil følge Pearl i en senere udgivelse?

Bea er skøn. Der går ikke lang tid, så holder man så frygteligt meget af hende. Man kan spotte sider i hendes personlighed, som ikke er langt fra ens egen og hun er så god, sød og så usikker. Hun skal bare have et stort kram (eller 10!). Vi introduceres til hverdagslivet, som primært berettes fra to miljøer: skolen og familielivet. Særligt får vi nemt adgang til Beas indreliv og alle de tanker, som fiser rundt i hovedet på hende. Er hun god nok? Hvad tænker folk om hende? Vil hun nogensinde være den smukke pige?

En dag starter en talentkonkurrence og derfor… Tja, der ændres alt. Bea vil deltage med dans og får en partner, som hun ikke havde forventet. En mandlig én af slagsen… Well, well 😉

Sproget i romanen er super godt. Det er skarpt, humoristisk og indeholder skønne dialoger, samtidig med at vi nemt får et indblik i Beas tanker, følelser og tvivl.

De første to romaner af udkommet og de sidste to forventes i vinteren 2018. Jeg glæder mig allerede og der er alt for lang tid til. Gyldendal, HVORDAN KAN I GØRE DET MOD MIG?!

Hvis du er til en dejlig letlæst roman, som alligevel rummer dybde og sætter tankerne i gang krydret med teenagehormoner, intriger og flashbacks til folkeskolen, så er denne serie helt sikkert noget for dig. Jeg fik en fornemmelse af stemningen i Fire piger og et par jeans, og det skal man i hvert fald ikke kimse ad.

2 thoughts on “Flirty Dancing (Ladybirds #1) af Jenny McLachlan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s