The List af Siobhan Vivian

foto (64).JPG

Titel: The List – Forfatter: Siobhan Vivian – Forlag: Mira Ink

★★★★☆

The List er en virkelig god roman. Hold da op, hvor blev man fanget af historien. Den er så skræmmende spot on, at det ridsler én ned af ryggen. Romanen handler om livet i highschool på godt og ondt – særligt hvad angår det onde. Det er et liv fyldt med intriger, pris, drama, sladder, mobning, at føle sig udenfor eller ikke værdsæt eller god nok.

Hvordan kan jeg bedst beskrive det? Hm… The List skal læses og opdages som en hemmelig have. Hver låge skal åbnes før, at man endelig finder den ægte skat gemt dybt inde i haven. Sådan er denne roman. Det er lidt forvirrende og man kan nemt undre sig i starten af fortællingen, men hold ud, for efter 80 sider, så begynder det at blive rigtig godt.

Romanen er beskrevet fra manges synsvinkel (de forskellige hovedpersoner i bogen, som også indgår på listen). Listen er et årlig dokument, som kommer i starten af hvert skoleår. På den står de grimmeste og smukkeste piger på de tre årgange. Vi får et indblik i disse pigers liv, hvad de slås med, hvilke indre dæmoner de kæmper mod, og hvordan de forsøger at interagere i higschool.

Den er skræmmende spot on og præsenterer mange tematikker, som sker i en teenagers liv: events på highschool, personlig udvikling og de tunge emner: spiseforstyrrelse, mobning, at føle sig udenfor og kampen for populariteten i det hårde hierarki, som definerer highschool.

Alle personer er perfekt og detaljeret beskrevet. Man lærer dem så hurtigt at kende og hver især er helt forskellige, men man begynder at holde af dem – og dem alle sammen. De forskelliges historier flettes fint sammen og plottet udvikler sig i takt med karakterernes udvikling. Virkelig flot skrevet af Siobhan Vivian.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s