Hjertestarter (Ladybirds #2) af Jenny McLachlan

foto 1 (25).JPG

*Reklame* – Titel: Hjertestarter (Ladybirds #2) – Forfatter: Jenny McLachlan – Forlag: Gyldendal – Anmeldereksemplar fra Gyldendal

★★★★★

Hjertestarter er anden del i Ladybirds-serien af Jenny McLachlan. Jeg var vild med Flirty Dancing og jeg gav den glædeligt 4 stjerner. Det er tit, at 2’eren i en serie ikke kan toppe den første, men Hjertestarter kunne bare det hele. Den var endnu bedre end 1’eren, så 5 stjerner er fuld fortjent.

 

Først og fremmest, så er Betty verdens skønneste karakter. Hvorfor er hun ikke min veninde rigtigt? Hun er stærk og usikker på en og samme tid. Hun tør at skille sig ud og tror alligevel på sig selv. Hun har fået gode veninder i skolen, men har stadig noget at slås med. særligt tabet af hendes mor. Selvom det er længe siden, så sidder sorgen stadig indeni. Desuden skal Betty også forholde sig til faderens nye kæreste, hvilket (pænt sagt) er svært for hende.

 

På Bettys 15 års fødselsdag finder hun en kasse med breve skrevet af moderen. Og disse breve skubber plottet fint fremad. Brevene fungerer godt i sammenligning med resten af historien. Der er plads til brevenes indhold, samtidig med at det også handler om en almindelig udviklingsrejse og at finde sig selv på godt og ondt i teenageårene. Brevene er skrevet så godt, men også uden at det bliver for sørgerligt. Som læser behøver man ikke at græde, man behøver ikke at lide, man er ikke tvunget til at sidde med kleenex ved sin side. Man kan tværtimod mærke en ægte frustration og hvordan et tab kan indfange én som bølgerne på et hav. Det sætter tankerne i gang på en rigtig smuk og på en måde underspillet måde.

Jenny McLachlan har skabt en stærk 2’er, som får én til at længes efter næste udgivelse, som først udkommer i 2018. Sproget, karaktererne og oprigtigheden gør, at man kan se sig selv i det hele, selvom man måske ikke har oplevet alt, som Betty oplever. Døden, savnet, sorgen, venskaber og kærligheden – særlig, den er så svær. Kan man forelske sig flere gange på kort tid? Kan en, som man kender godt blive til én, som man holder ekstra meget af? Hvordan skal kærligheden egentlig udspille sig?

 

Denne roman minder én om, at det er muligt at se tilbage og indse, at nogle gange er det som man allerhelst vil have, lige foran én. Man skal bare først indse det. Havde den 16-årige Eva læst denne roman, så havde jeg fundet mere ro i sindet. Ingen tvivl om det. For som for Betty, så skal det hele nok gå, selvom det er svært.

3 thoughts on “Hjertestarter (Ladybirds #2) af Jenny McLachlan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s