Sig nu sandheden af Dana Reinhardt

foto 2 (25).JPG

*Reklame* – Titel: Sig nu sandheden – Forfatter: Dana Reinhardt – Forlag: Høst & Søn  – Anmeldereksemplar fra Høst & Søn

★★★☆☆

Sig nu sandheden af Dana Reinhardt er en ungdomsroman, som handler om at finde sig selv, at være ærlig overfor sig selv i processen og indse, at man ikke er afhængig af andre mennesker for at være lykkelig. Vigtigst af alt handler det om at være lykkelig selv.

River Dean er blevet droppet efter sin kæreste efter to år og han er ødelagt, for hvordan skal han fortsatte uden hende? Og værst af alt, så forstår han slet ikke hvorfor hun valgte at stoppe forholdet. Han starter ud med en ”venlig” stalking, som bliver hans nye hobby. Det er morsomt og samtidig enormt ynkeligt at læse om. Måtte krumme tæer i ny og næ.

River er basically lost og en dag går han forbi et anonymt værested for unge, hvor han går. Og derfra begynder løgnene at vokse sig større. Han fortæller, at han er afhængig af marihuana og lever et falsk liv, når han socialiserer med de andre. Han forelsker sig på ny i Daphne, men River er ikke en heldig fyr, så naturligvis er dette også en svær proces for ham.

Jeg indså en interessant ting, da jeg læste bogen. Det faktum, at vi kun hører om River og hans følelser, og vi aldrig rigtig ved mere end overfladiske ting om de andre karakterer, hvilket fint symboliserer Rivers egocentrerede liv og måde at tænke på. Det er en rigtig fin feature.

Jeg nød læsningen og bladrede hurtigt sider, men Sig nu sandheden er ikke en bog, som rigtig krøb ind under huden på mig. Både bogen og River rummer mange gode ting, sproget er morsomt og dialogerne er skarpe, men selve historien virkede bare… Hmm, vag? Det var i hvert fald ikke én, som jeg følte, klamrede sig helt fast. Den var hverken helt fantastisk, men heller ikke dårlig. Den var helt igennem fin.

Sig nu sandheden er en fin ungdomsroman, som er hurtigt læst og fint formidlet. Den sætter tankerne i gang, både om at sige sandheden, lyve, kærlighed, venskaber og konsekvenser af ens løgne.

One thought on “Sig nu sandheden af Dana Reinhardt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s