Sort is af Becca Fitzpatrick

foto 3 (14).JPG

*Reklame* – Titel: Sort is – Forfatter: Becca Fitzpatrick – Forlag: Tellerup – Anmeldereksemplar fra Tellerup

★★★☆☆

Sort is af Becca Fitzpatrick er en bog, som jeg glædede mig til at læse. Selvom at jeg læste den på den varmeste sommerdag på drømmesengen i solen, så kunne jeg ligefrem mærke kulden, frosten og de dystre øjeblikke, som denne roman gemmer på.

Det er ingen hemmelighed, at der er blevet begået mord i Teton-bjergene, men det holder ikke Britt tilbage, så hende og veninden Korbie sætter sig for at vandre samme sted i deres spring break. Allerede tidligt på deres tur, bliver de overrasket af en frygtelig snestorm og må søge ly i tilfældige huse. De finder et, hvor der er lys, varme og tændt op i pejsen. Indeni er to fyre. De lukker selvfølgelig pigerne ind og så begynder mareridtet for alvor. Har fyrene noget med mordene at gøre? Hvorfor opfører de sig så underligt? Vil pigerne overleve natten?

Sort is er en psykologisk thriller på nippet til at være lidt krimi-agtig og det gør mig lidt stolt, at jeg var så glad for den, da jeg normalt ikke er den største krimi-haj. Desuden var der et par steder, hvor jeg havde ret i forhold til handlingen og det var hyggeligt at sidde med dette store mysterium foran sig, og forsøge at løse gåderne.

Jeg var vild med Britt og jeg synes virkelig, at hun var fattet, modig og frygtløs. Jeg er ikke sikker på, at jeg ville have reageret som hun gør i mange af de situationer og dilemmaer, som hun placeres i i løbet af den nat, hvor de befinder sig i huset med fyrene. Det er tydeligt, at Britt kæmper, både for at holde hovedet koldt, overleve kulden, samtidig med at hun forsøger at finde svar på, hvad der kan være altafgørende for om hun vil klare det.

Veninden Korbie er ikke til meget hjælp og hun er den person, som jeg faktisk er mindst vild med, selvom der naturligvis er en del klamme karakterer i denne bog. Korbie er forkælet, stoler ikke på Britt og man kan ikke regne med hende. Udover at være en spændingsroman handler denne roman også om at tro på sig selv og at det, som man gør, er rigtigt. Samtidig ser vi med Britt og Korbies venskab, at det er et venskab, der er på vej til at gå i stykker, selvom man ikke har lyst til at indse det. Jeg kunne selv relatere til dette, da jeg læste romanen, og jeg tror mange vil kunne nikke genkendende til en veninde, som ikke vil én det bedste. Men det er selvfølgelig ikke det væsentligste tema i romanen, men jeg synes, at det fyldte på en god måde og havde en god virkning. Dette lidt krakelerede venskab gør også Britt stærkere, fordi hun ved, at hun bliver nødt til at være stærk og det hjælper hende på længere sigt.

Stemningen skal også nævnes. Som sagt er det tydeligt at mærke kulden, frosten og mørket vise sig gennem de skrevne ord, og jeg synes at Becca Fitzpatrick virkelig formår at gøre det ekstra creepy og stemningsfyldt. Ligesom Britt føler man sig ikke sikker og man har fornemmelsen af, at det kan vende hvert øjeblik. Det er svært at regne plottet ud, men dette er kun et godt element. Det er spændende at følge udviklingen i løbet af romanen og de bevidste huller, som er der, grundet Britts blackouts og søvnmønster, gør det endnu mere spændende. Det bliver fragmenteret, stemningsfuldt og sanseligt.

Det eneste minus og grunden til, at Sort is ikke rammer de 4 stjerner er en epilog. Hvis jeg nu siger Harry Potter-epilogen, så er det vist nok. Som i Harry Potter, så havde denne epilog slet ikke haft brug for at være der. Historien stod så stærkt i sig selv, men alt i alt en særdeles spændende roman med et hæsblæsende tempo og gode stemningsbeskrivelser!

One thought on “Sort is af Becca Fitzpatrick

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s