Forfatter-interview #76 Nicole Boyle Rødtnes

Nicole sort-hvid.jpg

 1. Tre ting om dig selv, som dine fans måske ikke vidste
  At jeg har en tvillingesøster. Vi er enæggede, så vi ligner hinanden. Men hun er læge, så skulle du en dag møde en læge, der ligner mig, så er det hende 🙂
  At jeg hver gang jeg er færdig med en bog, danser en lille sejrsdans. Det er en meget grim og derfor også MEGET hemmelig dans, som ingen udover min mand har fået lov at se.
  At jeg i mange år har samlet på bamser. Jeg har drømt om at åbne et bamsemuseum med naturtro bamser, hvor hvert rum skulle være tilpasset et land eller et klima, så fx alle polar-bamserne var sammen, alle savannebamserne var sammen osv. Med tiden har jeg dog opgivet tanken om et museum, men jeg har stadig hundredevis af bamser, selvom jeg prøver at skære ned. Men det er svært at give noget så nuttet væk.
 2. Hvornår vidste du, at du ville være forfatter?

Jeg begyndte at skrive, da jeg var 13 år gammel. Her begyndte jeg på min første roman, da den var færdig lå den på computeren et godt stykke tid. Den gang havde jeg slet ikke overvejet at udgive den. Det var først da en studievejleder opfordrede mig til at indsende bogen til et forlag, at jeg gjorde det. Der var jeg 15 år. Og der fik jeg mit første afslag. Og efter at være blevet helt vildt ked af det og vred, så vidste jeg, at jeg faktisk gerne ville være forfatter.

 1. Hvor længe har du skrevet? Og hvad startede det?

Jeg har skrevet siden jeg var 13 år. Det startede, fordi jeg fik mit eget værelse. Indtil da havde jeg delt værelse med min søster, og om aftenen havde vi ligget og fortalt historier til hinanden, når vi skulle sove. Men som 13-årig fik jeg mit eget værelse, og så var der ingen at fortælle til. I starten prøvede jeg at fortælle dem til mig selv, men så faldt jeg i søvn og glemte, hvor jeg var nået til. Derfor begyndte jeg at skrive historien ned, så jeg ikke skulle glemme den.

 1. Hvem opdagede dig? Opnåede du det selv? (Kontaktede forlag – hvordan?)

Jeg brugte 9 år på at sende manuskripter ind til forlagene og få afslag. For hvert afslag gik jeg i gang med en ny bog. Ved siden af læste jeg Dansk på Københavns Universitet og tog alle de skrivekurser jeg kunne komme i nærheden af for hele tiden at blive bedre. I efteråret 2009 havde jeg mange forskellige manuskripter, som gik på rundtur hos forlagene. Og på en uge formåede jeg at få hele fem afslag. Der var jeg tæt på at give op. Men min kæreste opfordrede mig til at give det et forsøg mere. Så de fem bøger blev sendt til nye forlag, og tre måneder senere var der tre forskellige forlag, der ville udgive hver deres bog. Og pludselig var det mig, der skulle vælge hvor jeg ville debutere. Valget faldt på Forlaget Facet, hvor min debutbog Dødsbørn udkom i 2010.

 1. Hvor mange bøger har du skrevet? Og i hvilken genre?

Jeg runder 50 bøger her i efteråret. Af dem er otte skrevet sammen med Ellen Holmboe. Det er serierne Freakshow og Superskurkeskolen. Derudover står jeg bag fantasy-serierne: Skeletter i skabet, Medaljonen, Elverskud og De skjulte dæmoner. Jeg har også skrevet den dystopiske serie Ilttyv, zombie-serien ”Zombie-jæger” og veninde-serien ”Wicca-veninder”.  Derudover har jeg skrevet fire realistiske YA-romaner (Bitchen imellem os, Hul i hovedet, Xy og Ar fra mit glemte liv). En bog om dyreangreb fra den virkelige verden og den sjove og skøre bog ”Bussemændenes rekordbog”, som jeg skrev sammen med min mand Bjarke Schjødt Larsen på vores bryllupsrejse.

 1. Hvorfor denne historie – hvad var det specifikke der fik dig til at vælge netop den?

Alle de historier jeg har skrevet har været nogen jeg brændte for. Det er meget forskellige bøger, så det har været en meget forskellige grunde til at jeg skrev dem. Hul i hovedet handler fx om afasi (at have mistet sit sprog), som jeg skrev da min far blev ramt af afasi, fordi jeg gerne ville vise verden, hvordan det er at miste sit sprog.) Zombie-jæger-serien skrev jeg, fordi jeg selv havde svært ved at lære at læse som barn, og jeg gerne ville lave en fed letlæst serie til dem, der synes læsningen er svær.

 1. Hvad inspirerer dig? Hvilke forfattere har inspireret dig? (Andet; kunst, musik, ting i livet?)

Jeg kan blive inspireret af alt. Noget jeg læser, ser, oplever. Jeg får ideerne hele tiden, og jeg tror det handler om at være åben over for ideer. Man behøver ikke tage på en fancy rejse for at få en god ide, den kan lige så godt opstå nede i Netto :-). Af forfattere har jeg blandt andet været meget inspireret af Lene Kaaberbøl, J.K. Rowling og Kenneth Bøgh Andsersen.

 1.     Hvad er dit budskab med din bog?

Jeg tror ikke på budskaber. I kan sikkert sagtens finde nogen, hvis I vil i mine bøger. De har sikkert sneget sig ind, uden jeg selv har været klar over det. Men jeg sætter mig ikke ned med et budskab foran mig, når jeg skriver. Jeg fokuserer på den historie, jeg vil skrive.

 1. Hvordan identificerer du dig med karakteren(e)?

Jeg ”taler” dem frem. Jeg lader dem tale med deres venner, familie, fjender. Jeg forestiller mig, hvad de ville gøre i alle tænkelige situationer.

 1. Hvad læser du lige nu?

Lige nu er jeg ved at læse en endnu ikke udgivet ungdomsroman for en anden forfatter.  Faktisk læser jeg meget ofte bøger, der endnu ikke er udkommet, og derfor er jeg nogen gange lidt bagud med bestseller-titlerne.

 1. Nævn 3 bogtitler, som du vil anbefale andre
  Slug frøen af Brian Tracy. Det er en fagbog om at blive mere effektiv. Den er fantastisk. Den er en af grundene til, at jeg kan nå så meget, som jeg gør.
  Lunatia af Julia Butchskow. Det er en roman, der er skrevet i én lang sætning. Den er helt fanatisk og åbnede mine øjne op for sprogets mange muligheder.
  Harry Potter af J.K. Rowling. Fordi at hvis du ikke har læst Harry Potter, så er dit liv fattigere 😉
 1. Hvornår kommer din næste bog?

Her i efteråret kommer min nye YA-roman ”Udstillet”, som handler om Ida og Oliver, der skal forsøge at vende tilbage til deres normale liv efter at have deltaget i et realityprogram, der endte med at udvikle sig i en helt forkert retning.

 

Links:

Hjemmeside: www.nicoleboyleroedtnes.dk/

Facebook: Nicole Boyle Rødtnes – Forfatter

Instagram: nicoleboyleroedtnes

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s