Akkanas Gåde (Vejen til Panteon #2) af Boris Hansen

foto (97).JPG

*Reklame* – Titel: Akkanas Gåde (Vejen til Panteon #2) – Forfatter: Boris Hansen – Forlag: Tellerup – Anmeldereksemplar fra Tellerup

★★★★☆

Akkanas Gåde af Boris Hansen var virkelig gennemført! Jeg er vild med, når en 2’er er endnu stærkere end 1’eren, og sådan var det i dette tilfælde. Som jeg skrev i anmeldelsen af Vejen til Panteon #1, så sparker Boris Hansen røv ift. sin worldbuilding og det gør han stadigvæk. Alt er gennemtænkt, der er kælet for detaljerne og intet er tilfældigt, hvad angår plottet, miljøer, karakterer, dialoger og beskrivelser.

I denne del er der mange spring og rejser mellem de forskellige steder, særligt i det parallelle univers og jeg elskede at kunne følge med på kortet, og gætte mig til, hvor de nu var på vej hen. Min fantasi var virkelig på en opgave og jeg kunne se det hele for mig, selvom alt ikke er udpenslet i mindste detalje. Det blev meget scenisk og sanseligt. Virkelig spændende!

Det er utroligt, hvor nemt det virker for forfatteren at jonglere to miljøer, både det dystopiske fremtidsmiljø og den parallelle verden, men det fungerer så fint, også med skift fra hvert kapitel. Her i anden del får vi et større indblik i begge verdener og man bliver endnu mere betaget af det, både på godt og ondt. Jeg ved ikke, hvad det siger om, men jeg er nok allermest vild med det dystopiske fremtidsmiljø, fordi det virker så ufattelig creepy. Det er sgu ikke nemt for Mehmet at være blevet tilbage, imens de andre er forsvundet fra jordens overflade. Det er tydeligt at mærke den grå og industrielle tilværelse, som han lever. Alt hvad jeg forestiller mig er i sort/hvid, og det siger lidt om hvor godt det er beskrevet.

Plottet er åbnet yderligere og det var hvad jeg håbede på. Jeg var bestemt også glad for bog 1, men jeg vidste bare, at der ville komme mere, som ville få det til at blive endnu mere nervepirrende, spændende og mystisk. Der er masser på spil og der er ingen tvivl om at Lucas og de andre er på deres livs eventyr. Selvom de har mange farefulde færde at skulle igennem, så virker det også som om de morer sig ret meget på vejen. Det er dejligt at få den dimension med, men det gøres nemt med dialog, som er spækket med god ping pong, humor og skarpe bemærkninger.

Jeg glæder mig virkelig til at læse videre. Som læser til Boris Hansens serie, så er det nemt for læseren bare at læne sig tilbage, for forfatteren har én i sin hule hånd. Der er ingen tvivl om, at han ved, hvor vi er på vej hen, men det er på ingen måde forudsigeligt for læseren at følge Lucas, Ron, Mehmet og de andre på deres rejse. Det er spændende og hjertebankende at bladre sider, og man har lyst til mere. Jeg har slet ingen idé om hvad der kommer til at ske, men min hjerne kværner rundt med ideer, teorier og hvad-nu-hvis’er. Flot klaret, Boris Hansen!

One thought on “Akkanas Gåde (Vejen til Panteon #2) af Boris Hansen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s