Ritas jul af Gunnar Wille

foto.JPG

* Reklame/Sponsoreret indlæg af Bog & Idé – Titel: Ritas jul – Forfatter: Gunnar Wille – Forlag: Jensen & Dalgaard – Anmeldereksemplar fra Bog & Idé (direkte link til bogen her)

★★★★★

Ritas jul af Gunnar Wille er et absolut must til min december måned! Det er næsten svært for mig at beskrive, hvordan jeg har det med den i en anmeldelse, men jeg vil prøve – forhåbentlig er det tydeligt at se, hvorfor den skønne julekalender har stjålet en så stor plads i mit hjerte.

Først og fremmest, så er Gunnar Wille min yndlingsbørnebogsforfatter og vil altid være det. Jeg opdagede Magiske Mads og Ritas jul, da jeg var 6-7 år gammel og siden da har det hængt ved – hver sommer med Magiske Mads på sommerferie og hver jul med Ritas jul. Det er bare ikke rigtig jul uden Ritas jul. Jeg kan den nærmest udenad, men hvert år skriger jeg af grin, imens jeg lytter til mit (snart meget!) slidte kasettebånd. Dette år har jeg fået den store gave at kunne kigge med i bogform og denne flotte nye udgave med farver og sågar striber lever op til det hele. Det er underholdende og nemt at følge med, samtidig med at man lytter til historien læst op af selv samme forfatter.

Jeg synes, at du selv skal have fornøjelsen af denne skønne julekalender, som beskriver en helt, men karakteristisk familie med en far, som hader julen, en travl og kærlig mor, en storebror, som synes han er lidt sej, Rita (midterbarnet), som vil forsøge at samle de løse enderne og en lillebror, som elsker nisser. Det lyder umiddelbart som en simpel fortælling, men med Gunnar Willes stemme, så forvandler det sig til en dejlig, varm, hysterisk morsom, skør, gakket og særdeles elsket fortælling. Vi møder også postbudet, som hader pakker og farmoren, som altid sender lagkager med posten, som posten sætter sig på. Og mon ikke også, at der er besøg af julenissen?

Gunnar Wille kan noget helt særligt og der er varme, humor og rappe replikker i denne skønne fortælling. Man griner hele tiden, der er sjove lydeffekter (som både høres og læses), masser af kaos, fald-på-halen-humor og sjæl, som bringer smil på læben. Jeg kan ikke understrege, hvor vild jeg er med denne historie! Det vil jeg altid være. Jeg vil varmt anbefale den til alle og når jeg får børn (engang!), så skal de i hvert fald også introduceres.

Samtidig med at man kan læse historien på flere måder, både som bog eller på lydbog, så er det jo derudover en julekalender, hvor der læses et kapitel hver dag og inden man får set sig om, så er det d. 24 december. Dog kan det godt være, at du vælger at lytte/læse denne julekalender flere gange, for når man først opdager den, så bliver det hurtigt en tradition.
Der er i hvert fald ingen jul hos mig uden Ritas jul! TAK, GUNNAR WILLE!

5 thoughts on “Ritas jul af Gunnar Wille

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s