Dyrskuet (Silje og Kattehjemmet #2) af Michella Rasmussen

foto (1).JPG

*Reklame* – Titel: Dyrskuet (Silje og Kattehjemmet #2) – Forfatter: Michella Rasmussen – Forlag: Tellerup – Anmeldereksemplar fra Tellerup

★★★★☆

Dyrskuet (Silje og Kattehjemmet) er anden bog i serien af Michella Rasmussen, og jeg begynder at nyde denne endnu mere. Silje har udviklet sig og bliver stærkere for hver bog, og dét er dejligt at se. I denne bog har Silje fået sommerferie og der skal hygges om kattene på farmorens kattehjem. De hører, at der kommer et dyrskue til byen og begynder at planlægge, hvordan deres dyr kan være med. Silje har en plan om at træne katten Kamma, så alle kan se, hvor fantastisk hun er.

Det hele bliver dog lidt sværere end hun har troet, for en dag skal Silje møde morens nye kæreste og hans datter Alma bliver Siljes nye legekammerat, selvom det langt fra var Siljes plan. Det værste er nemlig, at Alma slet ikke kan lide katte!

Bogen er velskrevet, sød, humoristisk og med stærke dialoger, selvom sproget er letlæseligt. Der gemmer sig ofte en morale bag de skrevne ord, blandt andet at vi skal være god ved hinanden, give folk en ekstra chance eller at man nogle gange skal ofre sig for at få andre til at skinne. Det viser Michella Rasmussen rigtig fint igennem Siljes karakter, for hun er tvunget til at gennemgå forskellige ting, som ikke er det sjoveste for hende.

Selvom det er en varm og sød bog, så gemmer den også på dybere emner, som f.eks. pludselig at skulle forholde sig til tanken om en ny familie, ikke at have sin mor for sig selv og at skulle gå i baggrunden for at en anden skal blive lukket ind. Silje er en helt almindelig pige, som også kan blive ked af det eller føle sig ensom, og det ses f.eks. da veninden Nadja begynder at tilbringe meget tid sammen med Alma.

Dette er en god bog til de yngre læsere, som skal finde karakterer, som de kan relatere til og hvis man er vild med dyr, så er det i hvert fald et plus, at forfatteren både præsenterer os for katte, hunde og marsvin. Desuden er den velskrevet og man bliver i godt humør af at læse bogen. Silje har udviklet sig og der er mere dybde i denne bog, og det var derfor jeg nød den så meget. Fortsæt det gode arbejde, Michella!

One thought on “Dyrskuet (Silje og Kattehjemmet #2) af Michella Rasmussen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s