Monstre (Død verden #1) af Louise Haiberg

foto 3.JPG

*Reklame* – Titel: Monstre (Død Verden #1) – Forfatter: Louise Haiberg – Forlag: Tellerup – Anmeldereksemplar fra Tellerup

★★★☆☆

Jeg var meget spændt på at se læse Monstre (Død verden #1), fordi jeg rent faktisk glædede mig til at læse noget nyt fra Louise Haiberg. Hun er en dygtig forfatter med spændende og originale ideer, som indhylder os i sit spind og man er fanget helt fra start.

Monstre er første del i serien Død Verden, som består af tre bøger, som alle udkom for nyligt. Det er en serie om en verden, som er blevet invaderet af zombier og Nera og hendes gruppe af overlevende forsøger at overleve dette helvede, som de befinder sig i. Det er en creepy stemning, hvor det ofte er mørkt og koldt, og hvert bag hjørne truer død og ødelæggelse.

Først og fremmest, så er jeg vild med formatet. Det er et moderne format, som naturligvis indeholder et almindeligt romanplot, men det byder også på håndskrevne dagbogssider af hovedpersonen Nera. Vi får indblik i hendes inderste og personlige tanker, hvor hun skriver, streger ud, tegner og også afbryder sin skrivning. Det mest interessante er faktisk alt det, som hun ønsker at strege ud, som vi alligevel får at læse.

Historien er velskrevet og der er gang i tempoet, som ofte gør, at man skal minde sig selv om at huske at trække vejret. Nera er en sej karakter, som også har sine svagheder, fordi hun har mistet så meget. Hun forsøger i den grad at holde fast i sin menneskelige følelsesregister ved at mindes de døde, skrive om dem og tvinge sig til at føle tab og sorg.

En dag indser Nera også, at der findes andre væsener i hendes verden. Det er ikke kun zombier, men kan hun mon stole på en hjælpende hånd? Læs selv med og find ud af det – hvis du tør!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s