Stjernestøv af Neil Gaiman

foto 1.JPG

* Reklame/Sponsoreret indlæg af Bog & Idé – Titel: Stjernestøv – Forfatter: Neil Gaiman – Forlag: Høst & Søn – Anmeldereksemplar fra Bog & Idé (direkte link til bogen her)

★★★★☆

Stjernestøv er en helt igennem vidunderlig roman. Det er længe siden, at jeg har nydt en roman så meget, samtidig at have været så fascineret af læsningen som jeg var. I dette tilfælde kan man virkelig tale om en original udgivelse, som rummer magi, kærlighed og noget helt udefinerbart, som Neil Gaiman med lethed skaber. For hvor er det nemt for ham. Formidlingen af historien, sproget og karaktererne flettes perfekt sammen i en skøn roman.

Tristran Thorn bor i Wall, som adskiller den lille by fra en græsfyldt eng, hvor resten af verdenen begynder. En dag møder han Victoria Forester, som han forelsker sig hovedkuls i og derfra begynder historien for alvor. For at vinde hendes hjerte skal de finde en falden stjerne. Han må forlade Wall og derfra begynder hans livs eventyr. Det vil både byde på spænding, farer og en dannelsesrejse, samtidig med at vi som læsere virkelig får lov til at dykke ned i en helt anden verden.

Beskrivelserne er spændende og levende – som om man går rundt i denne verden. Man kan dufte, smage, føle og se det hele. Ens fantasi kommer på eventyr og magien indhyller én i en fantastisk stemning, som gør, at man kun kan bladre sider. Det er fantasy og moderne eventyr blandet med skøn worldbuilding, som samler Stjernestøv i en perfekt støbning.

Stjernestøv er et moderne eventyr, som virkelig lykkes til fulde. Formidlingen, universet og sproget er 100 % i orden. Neil Gaiman kan virkelig noget særligt og jeg kan derfor kun anbefale denne roman. Læs den først og så nyd filmen bagefter, som også kan anbefales.

Læs også disse anmeldelser af samme forfatter:
The Graveyard Book
Oceanet hvor grusvejen endte / The ocean at the End of the Lane
Hans & Grete / Hansel & Gretel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s