Rod af Marie Duedahl

foto (99).JPG

*Reklame* – Titel: Rod – Forfatter: Marie Duedahl – Forlag: Turbine – Anmeldereksemplar fra Turbine

★★★★☆

Jeg tror aldrig, at jeg har læst en så kort historie, som har påvirket mig så meget. Rod af Marie Duedahl er en helt særlig historie, fordi den med utrolig få ord formår at vise det allervigtigste. Det er en historie om at finde hinanden på det helt rette tidspunkt, når man ellers føler sig så ufattelig ensom.

Vi introduceres til to hovedpersoner, som begge slås med ensomheden, at føle sig udenfor og at føle sig anderledes. Det er en kort fortælling om godt og ondt i folkeskolen, mest af alt det onde. Der er en rastløshed at finde i begge karakterer, som viser deres afmagt og det lille håb om en ny chance.

I at de finder hinanden mødes to modsætninger, for Rose er stille og generet, og Ravn er hidsig og rebelsk. Klassen styres naturligvis af en pige, som dominerer alt og alle, men det lykkes ikke for Bianca at dominere disse to karakterer, som rent faktisk er sejere end hvad de tror.

Sproget er råt, lige på og hudløst ærligt. Det er befriende at læse, fordi det er så dejligt ufiltreret. Man har dog på fornemmelsen, at dette nye venskab ikke kun får lov til at blomstre. Der er udefrastående modstand og det kommer til at påvirke karaktererne på værste vis.

Fin og letlæst bog for unge, som gør det nemt at relatere til plottet, tematikkerne og karaktererne. Rigtig fin læseoplevelse! Man skulle ikke tro, at en så kort læsning kunne give sådan et vedvarende indtryk på én, men det gjorde den sgu.

One thought on “Rod af Marie Duedahl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s