Troldegrene af Camilla Wandahl & Anna Margrethe Kjærgaard

foto (96).JPG

*Reklame* – Titel: Troldegrene – Forfatter: Camilla Wandahl & Anna Margrethe Kjærgaard – Forlag: Forlaget Facet – Anmeldereksemplar fra Forlaget Facet

★★★★☆

Hvor var Troldegrene dog smuk! Det er utroligt, hvor meget man kan sige med så få og særligt valge ord. Camilla Wandahl har virkelig gennemtænkt hvert ord, som fik lov til at komme på papiret og historien bliver ufattelig stærk, særligt også med hjælp fra illustratoren Anna Margrethe Kjærgaard.

Illustrationerne er smukke og poetiske. De sætter tankerne i gang og selvom de er enkle, så er der en utrolig dybde, som både taler til børn og voksne. De rører inderst inde, hvor det kan gøre ondt, hvor man kan glædes og hvor man kan undres. Der er brugt spændende nuancer og stregen er noget helt særligt. Både sproget og illustrationer flettes perfekt sammen. Man er næsten fristet til at sige, at de flettes sammen som troldegrene, ik? 🙂

Det er en fortælling om skilsmisse. Erika får at vide, at hendes mor og far skal skilles. Hun bliver så ked af det, at hun løber hjemmefra og hun skal igennem en mørk og uhyggelig skov. En klassisk hjem-ude-hjem fortælling, hvor ’helten’ skal igennem den frygtelige skov, hvor det værste lurer bag enhver gren.

Det er smukt, poetisk og symbolsk, og skrevet perfekt til forskellige målgrupper. Børn vil kunne læse denne fortælling, både alene og sammen med deres forældre. Sammen med forældre vil der kunne italesættes et svært emne om skilsmisse, for hvad sker der inde i barnet, når mor og far siger, at de skal skilles? Vil det hele gå? Er det barnets skyld? Der er så mange store tanker, som kan fylde det hele og denne bog kan måske være en hjælp, når der sker noget så svært i en familie. Alt i alt er det også en fortælling om kærlighed og at familien kan forblive stærk, selvom man gennemgår noget rigtig frygteligt.

Jeg var vild med, hvordan Troldegrene var skrevet. Jeg tager hatten af for Camilla Wandahls skrivestil, hvor gennemtænkt det er, og hvor utrolig smukt og sårbart det var at læse denne billedbog. Jeg elskede symbolikken og de næsten kvælende troldegrene, som er symbol på, hvor ondt det gør på Erika. Virkelig smuk og enkel, men stadig utrolig dyb billedbog til børn og voksne.

2 thoughts on “Troldegrene af Camilla Wandahl & Anna Margrethe Kjærgaard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s