Mine bedste læseoplevelser i 2017

foto (9).JPG

 

2017 var i sandhed et godt år! Særligt på læseplan. Jeg nåede mit Goodreads-mål, som var at læse 150 bøger. Selvom det blev lidt stresset til sidst, må jeg indrømme 😉

my year.pnglæst

MEN jeg havde virkelig mange gode læseoplevelser og læste mange forskellige udgivelser. Der var naturligvis en genre, som overtog mit læseår – KAN DU MON GÆTTE DET? Ja, du har ret, YA-litteratur fyldte en del grundet mit speciale, men heldigvis findes der så mange fantastiske titler, at det blev en ren fornøjelse.

Derfor vil jeg meget gerne dele mine bedste læse oplevelser fra 2017 med jer.
Jeg ser frem til et nyt læseår sammen med jer og takker dermed også for, at I trofast følger min bogblog, for at de søde forfattere, som siger ja tak til interviews på siden og alle de gode stunder, som vi har delt til litteraturarrangementer, på bogmesser og sociale medier i det forgangne år. Må 2018 blive lige så god!

Mine bedste læseoplevelser følger herunder. Jeg håber, at jeg kan inspirere til ny læsning eller at vi kan fangirle over en bog, som vi har læst.
Jeg er også meget spændt på DINE læseoplevelser. Hvilke bøger var særligt fantastiske for dig? Og hvorfor?

foto 4 (1).JPG
Rubinrød #1 af Kerstin Gier
“Denne roman er krøbet ind under huden på mig, fået mig til at grine, fået mig til at undres og fået mig til at længes efter minder, som jeg troede, at jeg havde glemt alt om. Den gav mig den samme følelse, som kun Harry Potter-serien har givet mig. Det har ingen andre romaner gjort før. Derfor er jeg målløs, også lidt chokeret og følelsesladet.”

foto (2).JPG
Solen er også en stjerne af Nicola Yoon
“Jeg er en læser, som aldrig græder over bøger. Det var en utrolig anderledes oplevelse, for jeg var grædefærdig, da jeg læste den sidste side, og ikke fordi det er en sørgelig bog. Jeg græd, fordi det var én af de smukkeste læseoplevelser, som jeg nogensinde har haft. Romanen var noget helt særligt og den har nu gemt sig i det inderste af mit hjerte.”

Zu og stjernestøvet af Ali Benjamin
foto (12).JPG
“Desuden er Zu en fantastisk karakter og jeg savner hende allerede. Hun er klog og moden af sin alder, og ved hvad hun vil – og særligt hvad hun ikke vil. Den måde, som hun forsøger at håndtere sin sorg, er naturligvis at rationalisere, for følelserne kommer for tæt på.”

Er du okay, Marie? af Anika Eibe
foto (65).JPG
Er du okay, Marie? ødelagde mig fuldstændig. Den brød mig ned stykke for stykke. Jeg led virkelig, da jeg læste denne roman, fordi den var så rammende. Det var så tydeligt at mærke Maries smerte: mobnings indflydelse på hendes sind, den manglende selvtillid og den skygge af sig selv, som den har forvandlet hende til.”

Under ensomme stjerner af Kate Ling
foto 1 (27)
Under ensomme stjerner foregår naturligvis i en space-sci-fi-setting og der er så meget andet på spil: At turde at gå imod strømmen, lade kærligheden overvinde og at tro på det, som man synes virker rigtigt, selvom det måske er forkert i forhold til samfundets normer og regler.”

Provinspis af Ditte Wiese
foto (55).JPG
“Først og fremmest, så skal sproget nævnes, for hvor er det godt! Ditte Wiese skriver virkelig godt. Det giver gåsehud, samtidig med at det kribler én ned af ryggen, for hvor rammer forfatteren omgivelserne, følelserne og karakteren Ida godt. Det er så nemt at relatere til, hvad der præsenteres. Man bliver hurtigt mindet om stemningen i en provinsby, hvor alle kender alle og man ikke kan ændre på sig selv, uden at folk fortsat stempler én for det de ser, selvom det ikke kunne være længere fra sandheden. “

The list af Siobhan Vivian
foto (64).JPG
“Romanen er beskrevet fra manges synsvinkel (de forskellige hovedpersoner i bogen, som også indgår på listen). Listen er et årlig dokument, som kommer i starten af hvert skoleår. På den står de grimmeste og smukkeste piger på de tre årgange. Vi får et indblik i disse pigers liv, hvad de slås med, hvilke indre dæmoner de kæmper mod, og hvordan de forsøger at interagere i highschool.”

Nedtælling af Teri Terry
foto (76).JPG
“Det er en fortælling med spænding, utallige cliffhangers, fantastiske og næsten uhyggelige levende beskrivelser, og karakterer, som kravler ind under huden. Jeg holder allerede af dem. Det gik hurtigt, selvom bogen er på 442 sider. Det er samtidig en roman, som udover sit skrækkelige fremtidsscenarie, præsenterer mange emner: venskab, kærlighed, savn, tab, accept og frygt, og alle disse kommer tydeligt til udtryk via Teri Terrys fantastiske og fængende sprog.”

Ursiderne (Spektrum #3) af Nanna Foss
foto-1-28.jpg
“1 stjerne for en knytnæve i maven over at mærke Nasrins sorg,
1 stjerne for fantastisk og detaljeret sprog,
1 stjerne for at indfange følelsen af afmagt, sorg og savn,
1 stjerne for at give læseren mulighed for at blive suget ind i et univers,
Og 1 sidste stjerne for at rumme så mange følelser i en enkel udgivelse.”

Glasmuren (Exilium #2) af Linette Harpsøe
foto 2 (26).JPG
“Glasmuren var noget ganske særligt. Hvis man synes, at De Fejlfødte var nervepirrende, hæsblæsende og et spændende tempo, så vær forberedt på, at 2’eren sparker endnu mere røv på det område. Jeg var godt underholdt hele vejen igennem og læsningen kørte i et flow, som fik mig til ikke at ville stoppe min læsning. Sproget er godt, beskrivelserne er detaljerede og ved hvert kapitels afslutning er der selvfølgelig næsten altid en cliffhanger (*Liiiiiiiiiiiiige et kapitel mere*) Desuden er der nogle twists, som jeg ikke havde set komme og situationer, hvor jeg tænkte: ”Nej, nej, nej – sker dette virkelig?””

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s