Solbiens brod (Krøniken om Morika #2) af Sidsel Sander Mittet

foto (95).JPG

*Reklame* – Titel: Solbiens brod (Krøniken om Morika #2) – Forfatter: Sidsel Sander Mittet – Forlag: Forlaget Facet – Anmeldereksemplar fra Forlaget Facet

★★★★☆

Så er vi atter tilbage i Morika-universet og det er et godt sted at være. Hvor kan Sidsel Sander Mittet altså bare skrive! Der er gang i plottet og man sidder ofte med et bankende hjerter og en puls på 300-træls, men på den fede måde, hvis du ved, hvad jeg mener?

Generelt er denne bog godt formidlet og gennemført. Det bedste ved den er rent faktisk tanken bag den. Selvom det er en fiktiv verden i en helt anden tid, så er der mange paralleller, der kan drages til vores tid. Og hurra til Sidsel Sander Mittet for at kunne blande det hele sammen og samtidig virke troværdig.

Der er en krig på vej i vores fantasy-univers mellem hilaerne og morikanerne. Itua og Aaron slår sig sammen. De har begge ladt deres slægt bag sig og anses nu som forrædere. De to bliver symbolet på en kamp, der er større end dem selv, og dette bliver samtidig en kamp for retfærdighed.

Udover en sindsyg fed skrivestil med masser af spænding og et univers, der bare til holde til perfektion, så tager forfatteren mange vigtige tematikker op: Tillid mellem mennesker, accept, fordomme, enighed på trods af forskellige baggrunde og et ønske om samhørrighed mellem mennesker. Det virker så ufattelig enkelt og samtidig er der så forbandet meget på spil for vores hovedpersoner.

Det er et nervepirrende plot at følge og tempoet er højt, allerede fra starten af romanen. Det er heller ikke en roman for de sarte. Der er masser af kampe, død og gru. Det kan være lidt hårdt at læse, men det viser tydeligt, at verdenen er ved at gå op i liningen. Det er en kamp til døden! Karaktererne mister sig selv i alt det, de tvinges til at gennemgå i løbet af kort tid. Hvem vil overleve? Vil det lykkes for dem at vinde kampen mod det onde?

Man kan helt sikkert ikke sætte en finger ved Sidsel Sander Mittets sprog. Jeg er bare ked af, at min læsning blev afbrudt af hverdagens gøremål, for det er ufattelig nemt at dvæle ved Morikas univers, både stemning, karakterer, dialoger og spændingskurve. Jeg glæder mig til at læse sidste del og jeg tør næsten ikke gætte på, hvad der kommer til at ske. Jeg må have det til gode!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s