Sjælestorm af Maja Maria Rakel Dahl

foto (16).JPG

*Reklame* – Titel: Sjælestorm – Forfatter: Maja Maria Rakel Dahl – Forlag: Forlaget Mellemgaard – Anmeldereksemplar fra forfatteren & Forlaget Mellemgaard

★★★☆☆

Sjælestorm af Maja Maria Rakel Dahl er en helt særlig udgivelse. Det er en biografisk digtsamling, som byder på variation, både i sprog, rytme og poetiske virkemidler. Først og fremmest, så vil jeg sige, at det er svært for mig at skulle give stjerner til noget, som er så skrøbeligt, personligt og unikt. Desuden er det også en digtsamling, som omhandler psykisk sygdom, overgreb og depression. Det er svært at skulle give kritik af disse emner, men jeg vil gerne give en applaus til vigtigheden af at beskæftige sig med emnerne i litteraturen. For hvor er det vigtigt at der ikke er tabuer. Min anmeldelse vurderer derfor den sproglige læseoplevelse og hvad jeg bed mærke i, mens jeg læste den.

Digtsamlingen byder på 120 sider med digte, biografiske introduktioner, tankevækkende passager og med et knivskarpt sprog, som man har brug for at tænke længere over. Det er vigtigt at stoppe op engang imellem, når man læser Stjælestorm, så man kan rumme det hele. Desuden er jeg helt sikker på, at det er en udgivelse, der åbner sig op mere og mere for hver gang, man læser den. Alt i alt var det en hård, svær, men også håbfuld og tankevækkende læsning.

Jeg var mest begejstret for de præsenterende introduktioner før en lang række digte. De satte tankerne i gang allerede før, at man startede sin læsningen af digtene. Jeg havde nogle gange svært ved at rumme de lidt længere (næsten) stream-of-consciousness-passager, som der ofte blev præsenteret. Jeg var imponeret, da jeg læste dem, men kunne nogle gange ikke helt finde strukturen. Dog virkede det som et fint element og symboliserer også frustrationen, sorgen og håbløsheden, som oftest var at finde i teksten.

Det er en digtsamling, som beskæftiger sig med overgreb, depression, svigt (både fra omgivelser og det offentlige), eksistentielle spørgsmål, samfund og sociale medier. Det er en digtsamling, som rummer utrolig mange emner, men forfatteren slipper godt afsted med det. Der er plads til eftertanke og der er tænkt over sproget, både ift. sproglige virkemidler, billedsprog og stemninger.

Sjælestorm er en modig udgivelse fra en forfatter, som i den grad har potentiale, både ift. emner, sproglig flair og at turde at beskrive emner, som kan være så ufattelig hårde at læse om. Jeg glæder mig til at se hvad fremtiden byder på fra Maja Maria Rakel Dahl. Kudos for en modig, ufiltreret og tankevækkende digtsamling.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s