Viggos Vinger af Inge Bergh

foto 1 (2).JPG

*Reklame* – Titel: Viggos vinger – Forfatter: Inge Bergh – Forlag: Turbine – Anmeldereksemplar fra Turbine

★★★★☆

Viggos vinger af Inge Bergh var virkelig en positiv overraskelse. Det skabte en helt særlig følelse at læse denne gode bog. Den var anderledes, både i form og indhold. Særligt det grafiske skal nævnes. Det er længe siden, at jeg har set en SÅ smuk bog. En blanding af grafik, illustrationer og fotografier smeltet sammen, imens historien får lov til at udfolde sig selv.

Viggos vinger er udover at være en utrolig smuk læseoplevelse, så er plottet både sårbart, skrøbeligt, trist og gemmer samtidig på et håb. Det er en moderne coming-of-age-historie om drengen Viggo, som aldrig er god nok til faderens forventninger. Han afskediges fra sit hjem og skal på symbolsk vis gennem den store skov, for at finde ud på den anden side, og dermed finde hjem igen. Han skal udover at finde hjem også finde sig selv i forsøget. I skoven møder han en gammel dame, som hjælper ham på vej; en såkaldt hjælper, som hjælper helten.

Historien er noget inspireret af eventyrformen og det fungerer utrolig godt. Man kommer nemt ind i historien og den rører én helt indeni, selvom bogen ikke er længere end 28 sider. Sproget er simpelt, men faktisk yderst poetisk og dybt, som får en til at tænke dybere over bogstaverne på papiret.

Det er svært at sige, hvorfor Viggos vinger var så god. Det var den bare. Jeg kan virkelig anbefale denne bog! Skynd dig at få fat i den. Samtidig med at du vil nyde historien, så vil du bladre tilbage og nærstudere de fine illustrationer. Det er en helt særlig stil og historie og illustrationer blandes perfekt sammen.

One thought on “Viggos Vinger af Inge Bergh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s