Sirenen af Kiera Cass

foto 4 (1).JPG

*Reklame* – Titel: Sirenen – Forfatter: Kiera Cass – Forlag: Tellerup – Anmeldereksemplar fra Tellerup

★★★☆☆

Sirenen af Kiera Cass var ikke den læseoplevelse, som jeg havde håbet, men jeg nød faktisk stadig læsningen. Den viste sig dog at blive en helt anden historie end jeg havde regnet med. Jeg havde håbet på en roman om havfruer, deres liv, levemåde og måske blandet med lidt eventyr og glimmer. Jeg synes derimod, at Sirenen blev en fortælling om en svær kærlighedsrelation og samtidig et forsøg på at finde sig selv, lære ens grænser at kende og indse forskellen mellem rigtigt og forkert.

Jeg kunne godt lide det faktum, at Kahlen og hendes søstre tjener Havet i firs år uden at måtte bruge deres stemme. De har en hemmelighed, som de bærer på og en pligt, som de er tvunget til at have. Der er gode beskrivelser, et historisk faktum, som blandes ind i og mange skift mellem geografiske steder. Selvom plottet finder sted i et realistisk miljø, så er der blandes noget overnaturligt ind over det og det fungerer rigtig fint med skiftet mellem den verden, som vi kender, og et mytologisk fænomen.

En dag møder Kahlen Akinli og kærligheden blomstrer. Herfra bliver det for alvor svært at leve hendes tilværelse og hun begynder at stille spørgsmål til hvad der er rigtigt og hvad der er forkert. Det er en sød relation mellem Kahlen og Akinli, og det er som om de er dybere forbundet. Det der er rigtig dejligt er, at det slet ikke virker påtaget. Det var dejligt at læse om.

Mange mener, at Sirenen slet ikke lever op til Selection-serien, men jeg synes faktisk, at skrivestilen er mere moden end Selection-serien. Der er mere på spil, der er tænkt mere over sproget og der er en seriøsitet på spil i Sirenen, hvor Selection-serien (undskyld mig) lidt lever på intriger, sensasion og trekantsdramaer. Selvom Sirenen ikke levede op til min forventning om havfruer a la Den Lille Havfrue blandet med moderne eventyr og Vandflammens Saga, så blev Sirenen til en anden historie, som også var underholdende at læse. En stærk roman om kærlighed og identitet.

One thought on “Sirenen af Kiera Cass

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s