Krystalskibet af Benni Bødker

foto (1).JPG

*Reklame* – Titel: Krystalskibet – Forfatter: Benni Bødker – Forlag: Alvilda – Anmeldereksemplar fra Alvilda

★★★★☆

Krystalskibet er skrevet af Benni Bødker og illustreret af Rasmus Bregnhøi. Først og fremmest er fortællingen i steampunk-genren, som mit støvede blogger-hoved liiiiige skulle slå op en enkelt gang for virkelig at fatte, hvad det indebar – i stedet for, at man står til litterære arrangementer og folk nævner steampunk-genren og man så nikker med, men inderst inde ikke fatter en skid. Det går jo ikke. Anyways, efter at have læst 2 steampunk-romaner i februar, så kan jeg LOUD AND PROUD sige, at jeg er kæmpe fan. Det er først og fremmest takket være Benni Bødker og denne vidunderlige roman.

Krystalskibet er bare fantastisk!

… Det var min anmeldelse. SLUT.

Ahhh, spøg til side, jeg skal prøve at forklare, hvorfor jeg synes at denne roman var så god, for det var den virkelig. Benni Bødker har styr på sin fortælling og det er så tydeligt, at han fører læseren sikkert afsted på denne litterære rejse. Beskrivelserne er detaljerede og knivskarpe, og det gør, at sanserne konstant er i spil. Desuden får fantasien fri leg og mulighed for at være der selv. Det er lige før, at man kan dufte, høre og fornemme stemningen i London.

Derudover er der mange paralleller at drage til Londons historie, f.eks. med børn, der var så små, at de rensede skorstene, kan man finde et eksempel på – blot med en anden beskæftigelse. Det er fedt for én (som mig), der har boet i London at kunne dykke ned (PUN INTENDED!) i en fortælling, hvor byen danner rammen om en fortælling, både Themsens (oversvømmede) breder, St Pauls og flere historiske steder er at finde i romanen.

Som sagt er sproget til topkarakter, karaktererne er varme og virker ægte og hele historien flyder (pun – did it again) fint fremad i et godt tempo, hvor der både er plads til flotte beskrivelser, gode dialoger og samtidig også nervepirrende stunder og hæsblæsende tempo.

Jeg vil ikke sige så meget om handlingen, for jeg synes selv, at du skal have lov til at opleve fornøjelsen ved at læse romanen og blive oversvømmet (Eva, stop nu!) med godt sprog og en helt igennem spændende historie, hvor Kasja og Isak forsøger at navigere som de gode mod det onde, London er kaotisk ved at synke og der er nogle diamanter, som får stor betydning. Hop i med begge ben (NU ER DET IKKE SJOVT LÆNGERE MED DE PUNS!) og nyd en rørende og spændende læseoplevelse.

Krystalskibet er fantastisk, både til piger og drenge i 10-15 år, men også til voksne, som har brug for en spændende og eventyrlig rejse.

One thought on “Krystalskibet af Benni Bødker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s