Panteons Prøve – Del 1 (Panteon-sagaen #3) af Boris Hansen

foto (3).JPG

*Reklame* – Titel: Panteons Prøve – Del 1 (Panteon-sagaen #3) – Forfatter: Boris Hansen – Forlag: Tellerup – Anmeldereksemplar fra Tellerup

★★★★☆

Det er dejligt at være tilbage i Panteons verden. Jeg har længe glædet mig til at læse videre i Boris Hansens serie og jeg blev i hvert fald ikke skuffet, da jeg startede læsningen, undervejs og også da jeg til sidst lukkede bogen. Først og fremmest er jeg imponeret over, hvor meget Boris Hansen skal holde styr på med en kæmpe worldbuilding, utrolig mange unikke og spændende karakterer og flotte miljøbeskrivelser, men der er ingen tvivl om at han har alle kortene i sin hule hånd.

Jeg synes, at denne (Panteons Prøve – Del 1) var rigtig god, utrolig velskrevet og der springes mellem forskellige scenarier og karakterer, hvilket fungerer utrolig godt. Det bliver aldrig kedeligt at læse med og man længes efter at vende tilbage til karaktererne, når man først tvinges til at give slip på dem for at læse om andre karakterer i det næste kapitel. Fed detalje!

Jeg nød i denne roman, at der var tid til at følge karakterne med mange detaljer. Det var i den grad rart at vende tilbage til Mehmet og Julia. Zonen og deres verden bliver endnu mere creepy, jo længere man kommer i fortællingen. Selvom jeg er glad for Panteons univers med high fantasi og flotte beskrivelser, så synes jeg, at vekslingen mellem det dystopiske i Zonen og fantasy-elementerne i Panteon var rigtig god.

Det er en læsning, som man skal have tid til, for det er en ordentlig mursten på 570 sider, men selvom man ville tro, at det ville blive langtrukkent eller kedeligt, så flyver man faktisk lige igennem dem. Det er dog rart at have tid til at lægge bogen fra sig og tænke lidt over det skrevne, inden at man vender tilbage til den. Det er ikke nem læsning og der er mange mysterier at tænke over og forholde sig til, så det er ikke læsning, hvor man slår hjernen fra – tværtimod. Der var flere steder, hvor jeg følte, at jeg skulle holde tungen lige i munden for at følge med, men det gjorde det bare endnu mere spændende.

Jeg glæder mig til at læse videre. Jeg er sikker på, at Boris Hansens univers har så meget mere at byde på, men lige pt kan jeg slet ikke se, hvordan fortællingen kan slutte, når universet er så gennemtænkt og historien er så altomfattende. Sproget er godt og det virker legende let for Boris Hansen. Virkelig stærk fortsættelse i Panteon-sagaen!

One thought on “Panteons Prøve – Del 1 (Panteon-sagaen #3) af Boris Hansen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s