Harry Potter og filosofien – Hogwarts for mugglere af William Irwin & Gregory Bassham (red.)

foto 3.JPG

*Reklame* – Titel: Harry Potter og filosofien – Hogwarts for mugglere – Forfatter: William Irwin & Gregory Bassham (red.) – Forlag: Frydenlund – Anmeldereksemplar fra Frydenlund

★★★★★

Harry Potter og filosofien – Hogwarts for mugglere af William Irwin & Gregory Bassham (red.) er et must read til alle Harry Potter-nørder og fans. Det var i sandhed en fornøjelse at læse denne bog, for den er detaljeret, varieret hvad angår emner og fokuspunkter, samtidig med at det er en underholdende læsning og hverken for svært eller teoretisk. Jeg vil dog sige, at man klart får mest ud af den detaljerede kedel, hvis man har læst alle Harry Potter-bøgerne. Der er nemlig også spoilers undervejs, fordi nogle emner udpensles og diskuteres.

Der bruges universelle emner, så som død vs. liv, kærlighed, magi og mange filosofiske teorier, som puttes ned over læsningen, men uden at det bliver for langhåret. Jeg er meget imponeret over, hvor spændende læsning det var. Udover at man forundres og underholdes hele vejen igennem, så er der så mange detaljer og det er research i seriøs klasse. Denne bog fik mig til at tænke og til at reflektere over et værk, som jeg kender så godt, men som jeg lige pludselig tvinges til at se med nye øjne – men kun positivt.

Bogen er opdelt i forskellige kapitler, hvor mange emner diskuteres og udpensles. Man kan springe i dem og læse dem fragmenter, eller man kan starte fra ende til anden. Jeg synes, at det fungerer rigtig fint. Det er sat op, så det ikke er tungt, både visuelt og ift. tekstens fylde og indhold. Der er desuden fine illustrationer i starten af hvert kapitel, som giver det en ekstra særlig Harry Potter-vibe, som minder om den første udgivelse i 1997.

De forskellige forskere og akademikere, som har skrevet kapitler til denne bog, har gjort det med en seriøsitet og en varme, som viser passionen for denne fantastiske og magiske verden. Jeg er glad for, at jeg læste med. Er du Harry Potter-fan, så se du at komme i gang!

2 thoughts on “Harry Potter og filosofien – Hogwarts for mugglere af William Irwin & Gregory Bassham (red.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s