Skrumlefesten af Elisabeth Weinkauff

foto (5).JPG

*Reklame* – Titel: Skrumlefesten – Forfatter: Elisabeth Weinkauff – Forlag: Candied Crime – Anmeldereksemplar fra Candied Crime

★★★☆☆

Skrumlefesten er skrevet af Elisabeth Weinkauff og illustreret af Camilla Næsager Nielsen (studerende på Animations-skolen i Viborg). Det er en historie, som er god til højtlæsning i målgruppen 4-8 år.

Skrumlere bor i skoven og er søde trolde-agtige-væsener. De voksne skrumler bliver syge inden den store Skrumlefest, som afholdes på den samme dag hvert år. De voksne bliver derfor nødt til at aflyse, fordi de lægger sig til at sove i nogle dage for at få sygdommen ud af kroppen, og derfor kan de ikke nå planlægningen, som de plejer.

Skrumleungerne Skritte, Skrutrik og Skrumbert tager derfor selv sagen i egen hånd og begynder planlægningen, selvom det er hårdt, for der er mange ting, der skal ordnes til sådan en stor fest.

Det er en fortælling, som både byder på eventyr i den store skov og også farlige tidspunkter, hvor man spændt holder vejret og venter på, hvad der mon kommer til at ske. Skrumleungerne finder dog hurtigt ud af, at hvis de står sammen, så kan de meget mere end de tror. Og der er faktisk også flere venner i skoven, som vil.

Skrumlefesten er en sød og humoristisk fortælling om selvom man er lille, så kan man lige så meget som en voksen kan. Vejen er underholdende, sproget er sjovt og finurligt og der er mange gode stunder i løbet af fortællingen, som vil egne sig godt til højtlæsning eller godnatlæsning.

One thought on “Skrumlefesten af Elisabeth Weinkauff

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s