En som Nora af Lise Bidstrup

foto 3.JPG

*Reklame* – Titel: En som Nora – Forfatter: Lise Bidstrup – Forlag: Tellerup – Anmeldereksemplar fra Tellerup

★★★☆☆

En som Nora var en skøn roman og jeg er helt sikker på, at der er mange læsere, som vil synes det samme. Først og fremmest, så er Nora bare en dejlig karakter. Hun er dejlig uperfekt – en helt almindelig pige, som bare gerne vil have det godt og være den, som hun er. Der er visse ting i hendes omgivelser, som gør, at hun ikke kan få lov til det. Blandt andet mobning i skolen og morens høje forventninger om, at Nora skal være en helt anden end hun egentlig er.

Nora lever et trivielt liv og forsøger egentlig bare at overleve at gå i skole. Hun føler sig misforstået og som om der ikke er nogen, som holder af hende. Hun pakker sig ind og gemmer sig i frygt for, hvad klassekammeraterne kunne finde på at sige. Heldigvis har hun sine bøger, som hun kan flygte ind i – det kender vi vist alle til, ikke? Bøger er omdrejningspunktet i hendes liv og hun benytter hver en mulighed til at sniglæse et kapitel mere.

En dag beslutter hun sig for at få et arbejde og her møder hun Fru Drissing. De finder ud af, at de har mere til fælles end de lige tror. De deler nemlig samme passion for bøger. Det bliver en fortælling om eksistenser, som møder hinanden for at kunne hjælpe hinanden i den rigtige retning. Nora begynder lige så stille at føle sig mere tilpas og her begynder hendes personlige rejse for alvor.

En som Nora er velskrevet og medrivende, selvom det handler om en helt almindelige teenagers hverdag. Der er ikke vild action. Der beskrives et hverdagsliv på godt og ondt. Vi får indblik i Noras liv og kommer helt tæt på hende, og det er en dejlig læseoplevelse. Nora har nemlig en hel del at byde på og det er som om hun godt ved det. Hun ved egentlig godt, at hun fortjener bedre. Hvis der bare var nogen, som var ligesom hende.

Sproget er godt med fine dialoger, dejlige indblik i Noras indre liv og karaktererne er godt beskrevede, selvom forældre og klassekammeraterne ikke er helt udpenslede. Det skal de heller ikke være. Det handler om Nora og hendes møde med Fru Drissing.

Et lille minus i fortællingen er, at jeg synes at romanen stoppede for brat. Der var stadig en del spørgsmål, som jeg gerne ville have haft svar på, så det virkede desværre en smule uforløst for mig, hvilket er rigtig ærgerligt. Alt i alt var En som Nora nemlig en rigtig god og medrivende fortælling, hvor man bare ville have haft mere. Jeg kunne være blevet ved i meget længere tid – mere Nora, tak! Jeg håber virkelig, at Lise Bidstrup vil overveje at skrive en 2’er, så det er muligt at se, hvordan det går hende fremover.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s