Det blå dyb (Vandflammens saga #1) af Jennifer Donnelly

foto 1 (4).JPG

*Reklame* – Titel: Det blå dyb (Vandflammens saga #1) – Forfatter: Jennifer Donnelly – Forlag: Alvilda – Anmeldereksemplar fra Alvilda

★★★★☆

Det blå dyb (Vandflammens saga #1) af Jennifer Donnelly var alt, som jeg havde håbet, at den ville være. Desuden skal det lige siges, at jeg er utrolig taknemmelig for, at det er en længere serie på 4 bøger. Jeg var vild med den! Læsningen var medrivende, fængende og der er action allerede fra starten af romanen. Sproget er stærkt, morsomt, underholdende og karaktererne er skønne og nærværende.

Nogle læsere har kritiseret universet med de mange opfundne ord, de mange steder og karakterer, men det er lige præcis dét, som jeg synes fungerede så utrolig godt. ”Husk at trække vandet” og fjollede titler på mad, lege eller steder er da alletiders. I starten var det en smule forvirrende, men allerede efter et par sider gik jeg med på legen og morede mig bare i stedet for. Det var nemlig så gennemført, at det gav mening.

Det var fantastisk at blive indhyllet i et univers, hvor der er så meget på spil, ift. plot, karakterer, sprog, historie og myter. Jennifer Donnelly har gjort det godt og jeg er vild med forfatteren. Hvor bliver man taknemmelig for, at man besluttede sig for at læse denne serie – og som sagt, så er det kun godt, at der stadig er 3 bøger tilbage.

Jeg må jo også indrømme, at jeg er en sucker for alt, der har med havfruer at gøre. I denne fortælling er de smukke, men det er helt tydeligt, at både Serafina og Neela har hver deres personligheder, er skarpe og kloge piger, samtidig med at de er stærkere end de tror. Udover havfruer, et kongeligt rige og smukke beskrivelser, så er der også en særlig trolddom på spil, som forbinder Serafina og Neela med andre. Men de skal holde sig i skyggen, for om hvert hjørne lurer farer, som kan være livstruende, både for dem og riget.

Det underjordiske rige begynder at smuldre, allerede i starten af romanen, og derfra begynder Serafinas rejse for alvor. Det bliver en klassisk kamp mellem det onde og det onde, samtidig med at man som læser bliver vugget af litterære bølger. Man åbner en dør til en helt fantastisk verden, som jeg virkelig kan anbefale alle læsere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s