Åndehvisken af Haidi Wigger Klaris

foto (10).JPG

*Reklame* – Titel: Åndehvisken – Forfatter: Haidi Wigger Klaris – Forlag: Tellerup – Anmeldereksemplar fra Tellerup

★★★★☆

Jeg har glædet mig længe til denne udgivelse. Jeg var glad for Haidi Wigger Klaris’ serie, men bøgerne blev læst alt for hurtigt. Derfor er det godt, at Åndehvisken (endelig) dukkede op. Fortællingen foregår i et realistisk miljø i byen Janmoor, hvor Evyn og hendes forældre flytter til og allerede inden for de første dage, så begynder der at ske mærkelige og overnaturlige ting. Særligt når Evyn er i nærheden.

Åndehvisken bliver en fortælling om at være ung, at finde sig til rette et nyt sted, men det er også samtidig historien om hvordan fortid og nutid blandes i en smuk og ’hjemsøgende’ roman. Det er en god YA-roman, som både byder på venskab, kærlighed, paranormale og overnaturlige elementer og fortidens stemmer.

Jeg synes i den grad, at Haidi Wigger Klaris er vokset med opgaven som forfatter. Misforstå mig ikke, den første serie var god, men sproget, stemningen og det hele er bare spot on i Åndehvisken. Der er kælet for detaljerne, tænkt over historien og alt er nøje gennemtænkt. Jeg var virkelig imponeret, da jeg læste den. Fortællingen fik mig til at smile og særligt til at gyse. Jeg var selvfølgelig så ”SMART”, at jeg læste en stor del af bogen en mørk og stormende aften i mine forældres hus ude på landet. Det var som om skyggerne blev levende og som om væggene knirkende – eller var der mon andre ting på spil? Hm, hvem? 😉

Samtidig med at forfatteren er modnet med både sprog, stemning og fortælling, så er karaktererne i roman også. Både Evyn, Christopher og Monica er skønne og har hver deres personlig. De er tiltalende og man får lyst til at hænge ud med dem. Samtidig tager Christopher og Monica godt imod Evyn, så det bliver ikke cliché-fortællingen om pigen, som føler, at hun ikke passer ind. Det bliver en fortælling om venskab og at starte på ny, selvom der selvfølgelig er mere på spil.

Jeg har ikke lyst til at afsløre for meget om denne roman, for jeg synes, at du skal åbne bogen og lade uhyggen sprede sig. Du vil ikke fortryde det, for Åndehvisken er rigtig god og virkelig creepy på den der fede måde, som får det til at løbe ned ad nakken, samtidig med at man ikke kan lade være med at læse videre. Historien var medrivende og en ægte pageturner. Selvom det var en realistisk setting, så virkede det paranormale element rigtig fint og blev ikke på noget tidspunkt forceret. Jeg synes, at romanen stod rigtig godt som enkelstående og samtidig med at emnet er fængende og særdeles uhyggeligt at bladre sider, så er historien smuk og fuld af håb.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s