Panteons Prøve – Del 2 (Panteon-sagaen #3) af Boris Hansen

foto.JPG

*Reklame* – Titel: Panteons Prøve – Del 2 (Panteon-sagaen #3) – Forfatter: Boris Hansen – Forlag: Tellerup – Anmeldereksemplar fra Tellerup

★★★★☆

Hvor er det dejligt at være tilbage i Panteon-universet. Selvom jeg næsten lige har færdiggjort læsningen af del 1, så var det godt, at jeg kunne kaste mig over del 2. ”Problemet” med gode serier er jo, at man altid vil have mere.

I denne del to er der en helt særlig nerve på spil i skrivestilen. Der er en trykket stemning af melankoli, sorg og uforløsning, som man tydeligt kan mærke i det første stykke af romanen. Jeg var helt vild med dette og det gjorde læsningen ekstra god. Naturligvis var resten af bogen rigtig god, detaljeret og der var knald på tempo og intensitet. Men det første stykke, wauw!

Vennerne genforenes igen efter at have været adskilt i de to forskellige verdener. Lykken er dog flygtig, for det er tydeligt, at de alle hver især har forandret sig efter hvad de har oplevet, uanset om det er uvidenhed og grusomheder i Zonen, eller om det er eventyrlige og episke oplevelser i Panteons verden. Man får en følelse af sorg og afmagt – det er som om karaktererne ved, at de inden længe igen vil være adskilt. Denne passage er smuk og sætter virkelig tankerne i gang. Alle karakterer er modnet og blevet ældre, og alle ændringer har gjort, at de er nogle andre end hvordan de startede ud. De vil aldrig blive de samme igen, men det er i sig selv smukt og naturligt efter alle de oplevelser, som de har haft. Men denne passage er rigtig velskrevet, giver et pusterum og samtidig en tankevækkende øjenåbner, som får læseren til at indse, at karaktererne er mere levende end hvordan de er beskrevet på papiret.

Der starter dog igen en ny rejse for alle karakterer. De må igen splitte op. Julia og Mehmet forsøger at finde svar i Zonen og omegn, samtidig med Lucas og de andre atter drager til Panteon. Dette er bogen, hvor der kommer mange svar på spørgsmål, som har forfulgt én siden starten på dette episke eventyr. Det er dog en hård rejse, både med spænding, humor, men også med skrækkelige sandheder og død. Det er også en læsning, hvor man skal være vågen og ofte holde tungen lige i munden, for mange sandheder afsløres og plottets tempo er højt og fuld af overraskelser.

Jeg glæder mig nu endnu mere til at læse afslutningen på Boris Hansens serie, for han har i den grad gjort et kæmpe stykke arbejde. Der er plads til detaljer og sproget er gennemført, så verdenen bliver så ægte, når man læser med.

One thought on “Panteons Prøve – Del 2 (Panteon-sagaen #3) af Boris Hansen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s