Armada – Spillet om Jorden af Ernest Cline

foto (2).JPG

*Reklame* – Titel: Armada – Spillet om jorden – Forfatter: Ernest Cline – Forlag: Tellerup – Anmeldereksemplar fra Tellerup

★★★☆☆

Armada – Spillet om jorden af Ernest Cline var en meget ny læseoplevelse for mig at springe ud i, særligt i forhold til genren og plottets omdrejningspunkt om computerspil, space og sci-fi. Men jeg er glad for at jeg gjorde det, selvom jeg aldrig vil være den helt rette typiske læser til et sådant værk.

Allerede tidligt i læsningen blev jeg bekræftet i, at det måske ikke heeeelt er bogen for mig. Der er nemlig mange referencer til enten videospil, computerspil eller legendariske film, og nogle af dem fløj lidt hurtigt henover hovedet på mig, men det bliver inkorporeret i selve fortællingen og dialogerne, og på denne måde fungerer det godt. Det er ikke superdetaljeret for læseren, men der er ingen tvivl om at forfatteren har gjort et kæmpe stykke arbejde. Det er helt tydeligt, at denne bog er for de kyndige i sci-genren.

Dog er jeg meget imponeret over skrivestilen og intensiteten, for halvvejs i fortællingen blev det en pageturner og jeg blev nødt til at læse videre. Tempoet er højt her og man får svar på spørgsmål, som også omhandler hovedpersonens fortid. Dette element var særligt én af mine yndlingselementer i fortællingen. Det gav romanen dybde og der var pludselig mere på spil end et hæsblæsende sci-fi-eventyr. Der er også store følelser på spil, så som kærlighed, savn, sorg og udvikling fra barn til voksen – og alt sammen i dette spændende univers.

Romanen er godt skrevet, dialogerne er skarpe og oversætteren har gjort et super stykke arbejde, som gør det nutidigt og undeholdende at læse. Det er en roman, hvor man ikke keder sig. Der sker noget hele tiden og en helt almindelig dreng kan lige pludselig blive en helt og blive suget ind i sit yndlingsunivers, som ellers kun fandtes i et computerspil. Ret skræmmende tanke, men også virkelig spændende!

Jeg er helt sikker på, at jeg skal læse mere af Ernest Cline, men inden da skal jeg lige have lidt mere viden om space, videospil og computerspil, inden at jeg tør at hoppe ud i det. Men denne roman er et godt valg til teenageren, som spiller meget pc og måske ikke er så glad for bøger. Den er medrivende og spændende, og de mange referencer gør det måske lidt tættere på det velkendte.

One thought on “Armada – Spillet om Jorden af Ernest Cline

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s