Kanins dårlige vane (Kanin & Bjørn #1) af Julian Gough & Jim Field

foto 1.JPG

*Reklame* – Titel: Kanins dårlige vane (Kanin & Bjørn #1) – Forfatter: Julian Gough & Jim Field – Forlag: Forlaget Flachs – Anmeldereksemplar fra Forlaget Flachs

★★★★★

Kanins dårlige vane (Kanin & Bjørn #1) er den første bog i serien af Julian Gough og Jim Field – og hvis du endnu ikke kender til serien, så er det om at skaffe sig den hurtigst muligt, for dette er en fantastisk børnebog. Uanset om man er barn, teenager eller voksen, så er det en bog, som bringer smil på læben, forundring og sætter tankerne i gang.

Det handler først og fremmest om Kanin og Bjørn, som møder hinanden og herfra udvikler der sig et utrolig smukt venskab. Derudover handler det om mange ting – vigtigst af alt: modsætninger mødes og man kan sagtens blive venner, hvis man er forskellige. Det er Kanin og Bjørn i den grad. Kanin er stædig, egoistisk og nogle gange lidt for hurtig til at dømme. Bjørn er lidt mere nede på jorden, tager tingene som de kommer og tænker kun det gode om andre. Begge karakterer er dog skønne og det gik meget kort tid, før at jeg begyndt at holde meget af dem.

Det er en historie a la Peter Plys med masser af humor, varme, smukke passager om venskab, identitet og at kunne være sig selv. Sproget er godt og skarpt, men samtidig også nemt for de mindste. Karaktererne er humoristiske og deres personligheder skinner tydeligt igennem, og her gælder det både de dårlige og gode sider. Det er en morsom og varm læsning, som man ikke har lyst til at skulle slutte.

Derudover er det en børnebog, som kan starte dialog mellem børn og voksne – om verden, livet, dyr, venskab og at finde den rette vej. Sidst, men ikke mindst, så skal illustrationerne nævnes, for hold da op, hvor er de bare smukke. De støtter godt op om fortællingen og kunne på ingen måde undværes. Man befinder sig pludselig næsten lige ved siden af Kanin og Bjørn, hvor man dufter skoven, mærker sneens kulde og ser det gennem deres øjne.

Virkelig fed børnebogsserie, og hvor er jeg dog glad for, at der er flere bøger at læse!

foto 2.JPG

One thought on “Kanins dårlige vane (Kanin & Bjørn #1) af Julian Gough & Jim Field

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s